SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Şiro Çayı Pütürge'yi Kalkındırır"

0
Güncellendi - 2019-03-20 01:53:43
A- A+ PAYLAŞ

Şiro Çayı’nda incelemelerde bulunan AKP Pütürge Belediye Başkan Adayı Mikail Sülük, “Pütürge’de tarımı, hayvancılığı ve hizmet sektörünü yeniden canlandırmaya yönelik Şiro Çayı Havzasını ıslah ederek Pütürge’nin kaderini değiştireceğiz. 5 dakika düşünelim 5 yıl pişman olmayalım. Biz birlik olursak bu bereketli topraklar hem Pütürge’yi kalkındırır hem Türkiyeyi besler. Birlik olursak önümüzde kimse duramaz. Pütürge’nin macera arayacak zamanı yok ve Pütürge birilerinin egolarını, koltuk dertlerini rahatlatma yeri olmayacak. Bunlar için Pütürgemin ne nakti var ne vakti var. Eğer biz birlik olursak, kimse önümüzde duramaz” vurgusunda bulundu.

“MALATYA’NIN SU KAYNAKLARINA ZENGİNLİK KATACAK”

Pütürge için dönüm noktası haline gelecek Şiro Çayı’nın ıslah edilmesi projesine yönelik değerlendirmelerde bulunan Başkan Adayı Mikail Sülük, şunları dile getirdi:

“Şiro Çayı Havzasının ıslah edilmesinin ardından tarım, hayvancılık ve hizmet sektöründe kullanılmak üzere 144 bin dönümlük alanda Seracılık, Sebze yetiştiriciliği ve Besicilik faaliyetlerinin yürütülmesine olanak sağlanacak. Bölgede besiciliğin geliştirilmesi ve Pütürge halkının bu alana yönlendirilmesi amacıyla Besi Çiftliği kuracağız. Böylece Şiro Çayı Havzasının, Pütürge ekonomisinin kalbi olması sağlanacak. Çay suyunun temiz akması sayesinde bölgede seracılık, sebze yetiştiriciliği, besicilik faaliyetleri yürütülecek. Şiro Çayının ıslahı, hem Malatya’nın su kaynaklarına zenginlik katacak hem de bölgedeki tarım faaliyetlerinin artmasına katkı sağlayacak.”

Pütürge Belediye Başkan Adayı Mikail Sülük, Şiro Çayı Havzası Projesinin yüksek maliyetli olduğuna dikkat çekerek, bir çok kurum ve kuruluşla işbirliğine gideceklerini belirtti. Proje çalışmalarını gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Adayı Mikail Sülük, “Projemiz hazır. Halkımızın desteği ve teveccühüyle göreve geldiğimiz takdirde hemen girişimlerimizi başlatarak süreci işleteceğiz. İller Bankası, Dünya Bankası, Avrupa Yatırım Bankası, Fırat Kalkınma Ajansı ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresine projemizi sunacağız. Adı geçen kurumlarımızla işbirliği halinde projemizi hayata geçirmek için vakit geçirmeden yoğun bir şekilde gayret göstereceğiz. Pütürgemiz için çağ atlatacak bir proje olan bu projemizi ve diğer çok sayıdaki projemizi gerçekleştirmek için bütün Pütürgeli vatandaşlarımızın destek, dua ve oylarını istiyoruz. Tüm hemşehrilerime destekleri için şimdiden teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Bülten- malatyahaber.com

Şiro Çayı ve Vadi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız