SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"295 Lirası Olan Zengin!.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:39:19
A- A+ PAYLAŞ
KESK Malatya Şubeler Platformunca ''Genel Sağlık Sigortası (GSS) ve Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nda Yapılan Değişikliklerin Toplumsal Yaşama Etkileri'' konulu panel düzenlendi. 
     
KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki panelde yaptığı konuşmada, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nunda yapılan değişikliklerle ilgili bilgi verdi. 
     
Kanunda 2001 yılından önce de bir takım değişiklikler yapılmasına çalışıldığını anlatan Tombul, o tarihlerde bu çalışmalarla KESK'in yarattığı mücadelenin önünün kesildiğini söylediklerini aktardı. 
     
Bugün toplu pazarlık gibi söylemlerde bulunan konfederasyonların 4688 sayılı yasanın bir an önce meclisten çıkmasını istediklerini ifade eden Tombul, bu yasanın KESK'in bütün itirazlarına rağmen meclisten geçtiğini söyledi. 
     
Türkiye'de 10 yıl boyunca toplu görüşmelerin yapıldığını kaydeden Tombul, KESK'in 2006 yılında toplu görüşme masasını terk ettiğini hatırlattı. 
     
Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu'nda yapılan değişikliğe de değinen Tombul, düzenlemenin kamu çalışanlarının mevcut haklarını kullanmasına da engel olacağını iddia etti. Tombul, kanunla kamu çalışanlarının grev hakkını kullanmasına hukuki engeller getirmeye çalışıldığını savundu. 
     
Özgür toplu pazarlık olması gerektiğini dile getiren Tombul, her sendikanın kendi üyesi adına toplu sözleşme yapma hakkına sahip olması gerektiğini belirtti. 
     
TTB Merkez Konsey Üyesi Osman Öztürk de Genel Sağlık Sigortası'nı (GSS) eleştirdi. Sıkıntılı bir sağlık sigortası ile karşı karşıya olunduğunu iddia eden Öztürk, GSS'nin nüfusun büyük bir bölümünü dışarıda bıraktığını savundu. 
     
GSS kapsamında gelir testini de eleştiren Öztürk, yeni sisteme göre 295 lirası olanın zengin olarak görüldüğünü söyledi. Bu sistemle hastanelerin değil vatandaşların sınıflandırıldığını ileri süren Öztürk, ayrıca sağlık alanının zenginleşme aracı olarak kullanıldığını iddia etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız