SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Pütürge'nin Tanınırlığı Artacak"

0
Güncellendi - 2019-03-29 01:35:43
A- A+ PAYLAŞ

AKP Pütürge Belediye Başkan Adayı Mikail Sülük, Çengelli, Bayırköy, Koçköy ve Örnekköy mahallelerine ziyaretlerde bulundu. Başkan Adayı Mikail Sülük, Pütürge’ye özgü en az 2 ürün belirlenerek coğrafi işaret alınacağını belirterek, “Proje ile Pütürge’nin tanınırlığı ve prestiji arttıracak. Bölge yöresel ürünlerine olan ilgi ve talep artacak. Talebin artmasına bağlı olarak üretimin artması sağlanacak. Artan üretim düzeyi ile üreticilerin ve bölgenin gelir düzeyi artmış olacak.” dedi

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçimi kapsamında Pütürge’deki çevre mahallelerine ziyaretlerde bulunan AKP Pütürge Belediye Başkan Adayı Mikail Sülük gezdiği mahallelerde vatandaşların sorunlarını dinledi. Başkan Adayı Mikail Sülük, Pütürge’ye yapılacak proje ve yatırımları vatandaşlara anlattı. Ziyaretlerde AKP ilçe teşkilatı da Mikail Sülük’e eşlik etti. Vatandaşlarla konuşan Başkan Adayı Mikail Sülük, Coğrafi İşaret Projesi ile, Pütürge’de bal, kuru üzüm ve peynir gibi önemli gelir kaynakların olduğunu ve bu ürünlerden en az 2 ürün belirlenerek coğrafi işaret alınacağını belirtti.

“PÜTÜRGE’NİN TANINIRLIĞI ARTACAK”

Pütürge’de coğrafi işaret alınan 2 ürün sayesinde üretim ve gelir düzeyinin artacağını dile getiren Başkan Adayı Mikail Sülük, “Pütürge’nin marka imajının güçlendirilmesi ve ülke genelinde bilinirliğinin artırılması amacıyla belirlenecek 2 adet yöresel ürün için coğrafi işaret çalışması yürütülecek. Coğrafi işaret çalışmaları sonrasında ilgili ürünlerin üretimi belediye ve girişimciler tarafından yapılacak olup 10 kişinin de istihdam edilmesine olanak sağlayacağız. Bu projemiz ile Pütürge’ye özgü olan 2 yerel ürünün standartlarının korunması, ürünlerin geleneksel üretim metoduna uygun olarak üretilmesi, Pütürge Belediyesi ve girişimciler tarafından yerel ürünlerin üretimiyle yeni istihdam alanı oluşturulması sağlanacak. Belirlenen ürünlerin ambalajında Pütürge adının bulunmasıyla ilçemizin tanınırlığının ve itibarının artırılmasına olacak sağlanacak” ifadesini kullandı.

“HEM GİRİŞİMCİLİK HEM İSTİHDAM ARTACAK”

Coğrafi işaret ile Pütürge’ye katacağı değerden bahseden Başkan Adayı Mikail Sülük, Pütürge’de girişimciliğin artmasıyla bölge halkının istihdam edilmesine neden olacağını vurgulayarak şunları dile getirdi, “Coğrafi işaret projesi ile bölgenin tanınırlığı ve prestiji arttıracak. Bölge yöresel ürünlerine olan ilgi ve talep artacak. Talebin artmasına bağlı olarak üretimin artması sağlanacak. Artan üretim düzeyi ile üreticilerin ve bölgenin gelir düzeyi artmış olacak. 2 yıl sonra bölge ürünlerinin markalaşması sağlanacak. Yöresel ürünlerin coğrafi işaretle özgünleştirilmesi ile yeni pazar olanakları yaratılmış olacak. Aynı zamanda bu ürünlerin benzer ürünlere göre güvenilirliği artacak tercih sebebi durumuna gelecek. Bölgede yöresel ürünlerin üretiminin artması ile gelir düzeyi artacak. 5 yıl sonra coğrafi işaret projesi ile belirlenen 2 ürün için girişimcilik artacak ve bölge halkının istihdamının sağlanması ile işsizlik oranı düşecek. Hem bölge hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacak.”

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız