SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Yeşiltepe Kentsel Dönüşümle Farklı Bir Yapıya Bürünecek"

0
Güncellendi - 2019-04-21 17:20:29
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yeşiltepe’yi kaliteli ve nitelikli yaşam alanları ve yapılaşmayla cazibesini artırıp, daha fazla ön plana çıkmasını sağlayacak hizmetlerimize ağırlık veriyoruz, burayı daha fazla geliştirip büyüteceğiz. Burada ikâmet eden hemşerilerimizin hak ettikleri güzel yaşam koşullarına ve imkânlara kavuşmaları adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi Yıldızhan Sokağındaki ‘Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Projesi’ kapsamında bina yıkımlarının devam ettiğini söyledi.

“YEŞİLTEPE’DEKİ YAŞAM KALİTESİ KENTSEL DÖNÜŞÜMLE FARKLI BİR YAPIYA BÜRÜNECEK”

Yeşiltepe’nin ‘Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Projesi’ ile çehresinin değişeceğini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “ Yeşilyurt’un nüfus anlamında en kalabalık bölgeleri arasında yer alan Yeşiltepe’nin her alanda gelişimi ve yaşam standartının daha iyi bir noktaya gelmesi adına hizmetlerimize dur durak demeden devam ediyoruz. Bu bölgemizin kemikleşen sorunlarını planlı ve programlı çalışmalarımızla kalıcı çözümlerle gidermek adına geride kalan beş yıllık dönemde hayata geçirdiğimiz hizmetlerimize bundan sonra ki hizmet dönemimizde sürdüreceğiz. Yeşiltepe bölgemizin gelişimi ve yaşam standartının yükselmesi bizim için büyük önem taşımaktadır.  Son yıllarda ciddi değişiklikler ve yeniliklerle yaşam kalitesinin her geçen yükselen Yeşiltepe bölgemizdeki Hoca Ahmet Yesevi Mahallemizde afet evlerinin bulunduğu bölgeyi daha önceden Kentsel Dönüşüm alanı olarak ilanı edip, buradaki binaları yıkarak yeni binaların inşaatına başlamıştık. TOKİ ile yaptığımız protokol neticesinde başlattığımız  ‘Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Projesi’ kapsamında ki binalarımız hızla yükselmektedir. Bu bölgemizde yapılaşma ve iskân imkânı bulunmayan binaların yıkımını belli bir plan ve program dâhilinde sürdürmekteyiz. Yıkım işlemlerini burada oturan vatandaşlarımızla gerekli anlaşmalar yapıldıktan sonra gerçekleştiriyoruz. Tüm yıkım işlemlerini gerekli prosedürleri yerine getirdikten sonra yapıyoruz. Bugünde bazı binalarımızın yıkım işlemleri gerekli önlemler alındıktan sonra yaptık. Kentsel dönüşümle birlikte bu bölgemizde yaşam kalitesi de daha iyi bir seviyeye gelecektir. Burada ki çalışmalar %51 seviyesine geldiği anda TOKİ tarafından belirlenen yerlerin satışları gerçekleşecektir. Bizim tek gayemiz var o da; Yeşilyurt’u yeni yatırımlar ve hizmetlerle daha fazla büyütmek, yaşam standartını yükseltmek, huzur ve güven içerisinde yaşanacak alanları halkımızın hizmetine sunmaktır. Şeffaf, katılımcı, çözüm odaklı, tüm kesimlerin görüşlerini alarak Yeşilyurt’umuza hizmet etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Bedri Uzunpınar (4 yıl önce)
    Bina Kat sayısının artırılması gerekir. Çünkü arsalar çok küçük. Kentsel dönüşüm e verildiği zaman arsa sahibine birde fazla daire verilmediği zaman kimse mevcut Bahçeli evini kentsel dönüşüm e vermek istemez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeşiltepeli (4 yıl önce)
    Cok şükür yeşiltepeyi düşünme zamanı gelmiş yıllardırlı kenarda kalmıs bir mahalle hissiyle yaşıyoduk inş bundan sonra oralarda kaliteli bir mahalle düzenine gelir sizlere zahmet kat yapım yükseltme projesinide öne sürüp imara acarsanız en azından yeni genclik nesil yeni sıfır evlere kavusma hevesini yaşarlar lakin diğer mahalleler. Gibi inş buralarıda taş yıkınına cevrilmez güzel projelerle yol yapım bina yapım calısması yapılır inş tesekkür ederim akp cemaatine ?
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (4 yıl önce)
    yeşiltepe münir erkal döneminde yeni alt merkez olarak açılan bir yerdi ama ondan sonra gelen başkanlar maalesef fahri kayahan bölgesine yapılan yatırımın yüzde birini yeşiltepe'ye yapmadılar. umarım gerekli yatırımlar yeni siteler ve rekreasyon alanları yapılırsa yeni fahri kayahan olabilir. hatta eski sanayi sitesi tümden yıkılarak şehir dışına taşınıp orası da yeşiltepe bütünleştirilerek yeni alt merkez olabilir. malum şehir tıkandı artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kara44 (4 yıl önce)
    Hurdacıların yanındamı..
    0
    0
    Yanıtla