SON DAKİKA
SON DEPREMLER

29'la 54 YTL Arası

A- A+ PAYLAŞ

Türk Hava Yolları'nın (THY) alt markası olan Anadolujet, 23 Nisan 2008 tarihinden itibaren 29 YTL'den başlayan fiyatlarla uçak seferleri başlatıyor.

Anadolujet'in 23 Nisan 2008 tarihinde Ankara merkezli uçuşlara başlayacak olması nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde başlattığı tanıtım toplantılarının 2.'si Diyarbakır'da yapıldı. Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nda THY Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Topçu başkanlığında düzenlenen toplantıya, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, AKP Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu, Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, THY Bölge Müdürleri, Anadolu bayileri, il yöneticileri ve sivil toplum kuruluşları yetkilileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan THY Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hamdi Topçu, Anadolujet'in iç hatlara yönelik bir proje olduğunu belirterek, bu projeyle herkesimden herkesi uçurmayı hedeflediklerini söyledi. Anadolujet ile 23 Nisan'dan itibaren Ankara merkezli 20 şehre her gün uçak seferi düzenleyeceklerini açıklayan Hamdi Topçu, THY olarak şu anda 1 milyon 400 bin olan yolcu sayısını 2 milyona çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti.

Anadolujet ile Anadolu'da farklı bir uçuş konsepti başlattıklarını ifade eden Topçu, "Yolcularımız, THY güvencesi altında daha ekonomik seyahat etme olanağına kavuşacaktır. THY olarak çalışmalarımızı yürütürken üç hususu göz önüne alıyoruz. Şirketimize ticari değer katmak, ulusal taşıyıcı olarak milletimize yarar sağlamak ve havacılığı geliştirmek. Anadolujet bu yolda önemli bir adımdır" diye konuştu.

Anadolujet ile yolculuk yapacakların THY konforuna sahip olacağını dile getiren THY Yönetim Kurulu Başkan Vekili Topçu, 29 YTL'den başlayan fiyatlarla kara ulaşımı ile rekabet edeceklerini belirtti. Anadolu insanının uçma hayalini gerçekleştireceklerini söyleyen Topçu, "20 noktadan Ankara'ya, Ankara'dan 20 noktaya" sloganıyla uçağa hiç binmemiş kişilerin bu yöndeki taleplerinin de karşılandığını belirtti.

Konuşmasında siyasi kaygılardan dolayı her şehre bir havaalanı yatırımının yanlış olduğunu kaydeden Topçu, bunun yerine Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde olduğu gibi bölgesel havaalanlarının kurulması ve öne çıkarılması gerektiğine dikkati çekti. Topçu, "Seferlerin başlayacağı ilk hafta biletler 29 YTL'den satılacak, ancak 29 koltuk süresiz olarak 29 YTL'den satılacak" dedi.

Toplantıya katılan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, karayolu ulaşımının zorluğuna dikkat çekerek, Türkiye'nin son yıllarda havacılık sektöründe büyük ilerlemeler kaydettiğini belirterek, "Türk Hava Yolları 1 yılda 8 milyon yolcu sayısını 20 milyona çıkardı. Özel hava yolları şirketleri ile birlikte bu sayı 40 milyonu buldu. Türkiye'de yaşayan 70 milyon insanın yaklaşık 40 milyonu uçakla seyahat etmeye başladı. Anadolujet projesinin sağlık, ekonomik ve zaman açısında çok önemli olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Toplantının sonunda Bakan Eker'e Diyarbakır isimli maket uçak hediye edildi.

23 Nisan'da başlayacak olan Anadolujet uçuşlarının Ankara merkezli olmak üzere hergün İzmir, Bodrum, Dalaman, Antalya, Adana, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Erzincan, Batman, Muş, Van, Erzurum, Kars ve Trabzon'a karşılıklı olarak 29-54 YTL arasında yapılacağı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız