SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2'li Cinayetin Tek Tutuklusuna 'Meşru Müdafaa' Tahliyesi

0
Güncellendi - 2017-11-05 05:01:11
2'li Cinayetin Tek Tutuklusuna 'Meşru Müdafaa' Tahliyesi
A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ ilçesinde amca çocukları arasında tarla meselesinden dolayı meydana gelen iki kişinin öldürüldüğü olayda tutuklu yargılanan tek sanık için duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında “Meşru Müdafaa hükmünün’ uygulanmasına ve beraatına karar verilmesini talep ederken, mahkeme ise tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi.

Akçadağ ilçesine bağlı Büyükköy Mahallesi'nde (köyünde) 27 Mayıs 2016 tarihinde amca çocukları olan taraflar arasında meydana kavgada av tüfekleri ile ateş açılması sonucunda Resul Yeter (66) olay yerinde, Ali Seydi Yeter (60) ise kaldırıldığı Malatya Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti.

Olayda öldürülen Ali Seydi Yeter’in oğlu olan Ali Yeter cinayet sanığı olarak tutuklu, yine olayda Ali Seydi Yeter'i öldürdükten sonra onun oğlu tarafından vurularak ölen Resul Yeter’in ağabeyi Ali Seydi Yeter (72) ise kardeşini cinayete azmettirmek iddiasıyla tutuksuz olarak Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyordı.

Olay sonrasında Ali Yeter vermiş olduğu ifadesinde; “Babam ile birlikte traktörümüz ile olayın olduğu yerdeki kayısı bahçemize çift sürmek için gittim. Daha önceden Resul Yeter ve akrabaları ile aramızda dava konusu olan tarlalar, su meselesi yüzünden husumet vardı. Jandarmaya yaptığımız şikayetlerimiz vardır ki geçen hafta üç adet tarlamızda ağaçlarımızı kestikleri için şikayette bulunduk. Muhtelif zamanlarda aramızda tartışmalar çıkmıştı. Bizi sürekli tehdit ediyorlardı. Ayrıca bizim tarlamızdan kepçe ile yol açmışlar, bununla ilgili de şikayette bulunduk. Biz gittiğimizde tarlada herhangi bir kimse yoktu. Biz çalışmaya başladıktan yarım saat kadar sonra Resul Yeter gelmiş. Ben tarlanın alt tarafında traktör ile tarlayı sürerken babam da tarlanın üstünde oturup beni gözlüyordu. Ben traktörün yönünü babama doğru döndürünce eli ile bana işaret ettiğini gördüm. Traktörün sesinden ne dediğini anlamadım, duymadım. Traktörü stop edip indim. ‘Resul sana vuracak kaç’ dedi. İlk başta tam olarak anlamadım. ancak traktörün ön tarafına doğru geldiğimde Resul Yeter’in bana doğru ateş ettiğini gördüm. Bir kez ateş etti. Ancak herhangi bir yerime değmedi. O an ben traktörün üzerindeydim. İndikten sonra traktörün önüne doğru geldiğimde bir kez daha ateş etti. Traktörün önündeyken ateş ettiği sağ bacağımın kaval kemiğine isabet etti. Şahıs bu sırada tek kırma silahını ateş edip bir taraftan da tekrardan dolduruyordu. Bana doğru geliyordu. Ben önce kaçtım. Babamın bulunduğu yere doğru gittim. Tüfeği babamın elinden aldım, emniyetini açıp bir kaç el boşa ateş ettim. Ben şahsın tek kırması olduğundan bir kaç el ateş ettiğimde korkacağını düşündüm. Bana ateş etmesine rağmen kendisine doğru değil, havaya doğru ateş ettim. Şahıs bu sırada yine bize doğru geliyordu, babam şahsa ‘Çocuğu vurdun, ne yaptın" diye seslenince ‘çocuğu da vuracağım, seni de vuracağını’ dedi. Babam şahsa doğru yaklaştı. Şahıs yakınında bulunan babama doğru ateş etti. Babamı karnından vurdu. Babamın karnının kanadığını gördüm. O andan sonra şahsın yeniden silahı ile hedef almaya çalıştığını görünce ona doğru ateş ettim. İlk ateş ettiğimde 20-30 metre mesafeden isabet etti. Daha sonra yanına yaklaştığımda da tam olarak bilmiyorum ama birkaç el ateş ettim.” demişti.

Cinayetler ile ilgili olarak Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamanın son duruşmasına tutuklu sanık Ali Yeter ve Avukatı Bayram Özcan, tutuksuz sanık Ali Seydi Yeter ve Avukatı Sadık Yetkin ve taraflar katıldılar.

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı Mehmet Akif Topuz, esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sunarak, tutuklu yargılanan Ali Yeter için ‘Meşru Müdafaa' hükmünün uygulanmasına ve beraatına karar verilmesini talep etti. Savcı Topuz, diğer sanık Ali Seydi Yeter'in, ölen Resul Yeter'i azmettirdiğine ve suç işlediğine dair somut delil bulunmadığı ve suç işlediğinin sabit olmadığının anlaşılmasından dolayı da bu sanığın da beraatına karar verilmesini talep etti.

Sanık Ali Yeter’in Avukatı Bayram Özcan, savcının mütalaasına aynen katıldıklarını belirterek, “Olay meşru müdafaa sınırlarında olduğu açıkça ortadadır. Bu nedenle müvekkilimizin beraatına karar verilsin, ve tutuklu kaldığı sürede dikkate alınarak tahliyesine karar verilsin” talebinde bulundu.

Duruşmada karşı tarafın Avukatları Sadık Yetkin, Mehmet Şahin ve Remzi Berktaş ise, sanık Ali Yeter hakkındaki meşru müdafaa talebine katılmadıklarını belirterek, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ettiler.

Mahkeme heyeti, esas hakkındaki mütalaa hakkında beyanda bulunmak üzere taraflara süre verilmesine karar verilirken, Ali Yeter'in tutuklulukta kaldığı süre üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti dikkate alınarak tahliyesine karar verildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • ALİ (6 yıl önce)
    DEĞERMİYDİ BE İNSAN ÖLMÜŞ BASİT BİR OLAY ANLADIĞIM KADAR ÖLENLEREDE DİKKAT ETTİM YAŞLI İNSANLAR YAZIKKKK YAZIKKKKKK İNSANLIK BU DEĞİL
    0
    0
    Yanıtla