SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2'lik ve 4'lük Kalmadı..

A- A+ PAYLAŞ

MOTAŞ A.Ş. Genel Müdürü Hasan Alıcı , yeni geçilen Akıllı Kart ve Akıllı Bilet uygulamaları hakkında bilgiler verdi. Bu arada gişelerde 2'lik ve 4'lük akıllı biletlerin tükendiği gözlendi.

Kağıt biletler ile akbillerin yerini alan Akıllı kartlar ile Akıllı biletlerin kullanım durumları hakkında bilgiler veren Alıcı, “Dünyada ve ülkemizde yaşanan bu değişime biz de duyarsız kalmadık. Halkımızın daha konforlu bir şekilde ulaşımlarını sağlamak amacıyla, ulaşım filomuzu her geçen gün yenileyerek daha modern bir hale getirmek için çalışıyoruz. Bu amaçla akbillerini şirketimize iade eden vatandaşlarımızda sadece 1 lira karşılığında Akıllı Kart veriyoruz. Akbil’i olmayan vatandaşlarımız ise 10 lira karşılığında Akıllı Kartlarını alabiliyorlar” dedi.

İLK 45 DAKİKA YENİ ÜCRET YOK

Akıllı Kart sayesinde vatandaşların ulaşımlarını daha ucuza sağlayabileceklerini belirten MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı, “Vatandaşlarımız Akıllı Kart ile otobüslerimizden 1 lira 15 kuruştan faydalanırke,n Akıllı Bilet alan vatandaşlarımız ise 1 lira 25 kuruştan faydalanabilmektedir. Akıllı Biletlerimiz 2-4-6 ve 10 binişlik olarak vatandaşımızın hizmetine sunulmuştur. Vatandaşlarımız ayrıca, önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan yeni sistem ile birlikte Akıllı Kartlar ile 45 dakika içerisinde başka bir otobüse binmeleri halinde herhangi bir ücret ödemeyecekler. Bu nedenle Akıllı Kart Akıllı biletten çok daha avantajlıdır. Bir de Akıllı kartlarını kaybedenler, en kısa süre içerisinde şirketimize bilgi verdikleri zaman, Akıllı Kart otomatik olarak kara listeye alınarak sistem dışı bırakılmaktadır. Kaybettikleri Akıllı Kartların yerine yenisini alan vatandaşlarımıza, eski kartı içerisinde bulunan ücreti yeni kartına yükleyerek teslim ediyoruz” dedi.

YOĞUNLUK TESBİT EDİLECEK

Akılı Kart sayesinde Malatya’nın hangi bölgesinde ve hangi saatler arasında daha fazla yoğunluk olduğunu daha rahat tespit etme imkanı sağlayacağını ifade eden Alıcı şunları söyledi. : “Böylece yoğunluğun yaşandığı bölgelerde ve saatlerde ek otobüs seferleri hizmete koyarak, daha hızlı bir ulaşım sağlamayı hedefliyoruz. Akıllı kart uygulamasına geçtiğimiz bir haftalık süre içerisinde 15 bin Akıllı Kart alınmıştır. Akıllı Karta vatandaşlarımız gerçekten de büyük ilgi göstermektedirler”

2-4’LÜK BİLETLER TÜKENDİ

Yeni hayata geçirilen uygulama içerisinde kullanılan 2’lik ve 4’lük akıllı biletlerin tükendiği öğrenildi. Gişelere giderek bu akıllı biletleri almak isteyen vatandaşların bazıları 6’lık bilet almak zorunda kaldı. Bazı vatandaşlar ise otobüs şoförlerinde bulunan akbilleri ücretini ödeyerek kullandılar.

TALEP FAZLA.. YENİLERİ GELDİ

MOTAŞ yetkilileri bazı akıllı biletlerin bulanmaması ile ilgili sorularımızı, söz konusu akıllı biletlerin fazla talepten dolayı tükendiğini, yeni biletlerin ise Salı günü akşam uçakla Malatya’ya ulaşacağı bilgisini vererek cevapladılar. Yeni gelecek olan 2’lik ve 4’lük akıllı biletlerin Çarşamba gününden itibaren gişelerde satışa sunulacağı tahmin ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız