SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2'nci Ordu'nun Yeni Komutanı

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:19:03
2'nci Ordu'nun Yeni Komutanı
A- A+ PAYLAŞ

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararı doğrultusunda, Ege Ordusu Komutanlığı görevine getirilen Orgeneral Galip Mendi'nin yerine Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı görevinde bulunan Korgeneral Adem Huduti atandı. Korgeneral Huduti, 30 Ağustos'tan geçerli olmak üzere orgeneralliğe terfi ettirildi. Bu arada, 7'nci Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Atilla Darendeli ise YAŞ'ta Tümgeneralliğe yükseltildi.

2. ORDU'NUN YENİ KOMUTANININ ÖZGEÇMİŞİ..

Korgeneral Adem Huduti 1952 yılında Kosova'da doğmuştur. 1973 yılında Kara Harp Okulu’ndan, 1974 yılında Piyade Okulu’ndan mezun olmuştur.

1985 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı çeşitli birliklerde Takım ve Bölük Komutanlığı yapan Korgeneral Huduti, 1987 yılında Kara Harp Akademisi’nden mezun olmuş, ardından Kurmay Subay olarak; 3'üncü Mekanize Piyade Tümeninde Lojistik Şube Müdürlüğü, 9'uncu Kolordu’da Plan ve Harekât Subaylığı, 202'nci Mekanize Piyade Alayı ve 7'nci Mekanize Piyade Tugayında Mekanize Piyade Tabur Komutanlığı, Nato Güneydoğu Avrupa Müttefik Kara Kuvvetleri (LSE) Komutanlığı Harekât Dairede Karargâh Subaylığı İle Plan ve Program Şube Müdürlüğü, Güney Avrupa Müttefik Kuvvetleri Karargâhı (Afsouth Napoli/İtalya) Harekât Başkanlığında Şube Müdürlüğü ve Silahlı Kuvvetler Mızıka Astsubay Hazırlama ve Sınıf Okulu Komutanlığı görevlerini yürütmüştür.

1999 yılında Tuğgeneralliğe terfi etmiştir. Tuğgeneral rütbesi İle 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, Kara Kuvvetleri Lojistik Plan Daire Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevlerinde bulunmuş, 2004 yılında Tümgeneralliğe terfi etmiştir. Tümgeneral Rütbesi ile Kara Kuvvetleri Lojistik Başkanlığı, Ordu Donatım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Genelkurmay Lojistik Daire Başkanlığı görevlerini yürütmüş, 2009 yılında Korgeneralliğe terfi etmiştir. Korgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Eğitim Doktrin Okullar Komutanlığı, Kıbrıs Türk Barış Kuvveti Komutanlığı ve Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra, 30 Ağustos 2014 tarihinden geçerli olarak Orgeneralliğe terfi etmiş ve 2'nci Ordu Komutanlığı görevine atanmıştır.

Bayan Ferhan Huduti ile evli olan Korgeneral Adem Huduti'nin bir çocuğu vardır. İngilizce bilmektedir.

7'NCİ ÜS KOMUTANI TERFİ ETTİ..

Öte yandan, Erhaç 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı görevinde bulunan Tuğgeneral Atilla Darendeli de, YAŞ kararı doğrultusunda 30 Ağustos'tan geçerli olmak üzere Tümgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral Darendeli'nin terfiyle birlikte bir başka göreve atandığı belirtilirken, bu atama ve 7'nci Üsse yapılan atama konusunda bilgi edinilemedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız