SON DAKİKA
SON DEPREMLER

2'si Müdür 8 Görevliye Adli Soruşturma İzni

A- A+ PAYLAŞ

Malatya 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nda ortaya çıkarılan çocuklara yönelik şiddet ve işkence olayının ardından, "memur" statüsünde oldukları için ilk etapta haklarında adli işlem yapılamayan 8 görevli için Valilikçe, Adli Soruşturma izni verildiği ve Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Güler (fotoğraftaki), Yuva Müdürü Niyazi Yıldız'ın da aralarında bulunduğu bu görevliler için adli soruşturmayı başlattığı haber alındı.

Malatya Çocuk Yuvası'ndaki çocuklara yönelik "işkence ve şiddet" görüntüleri, Star TV'nin "Deşifre" programında 25 Ekim gecesi yayınlanmış, bu görüntüler ülkeyi ayağa kaldırmıştı. Bu görüntülerin ardından adli ve idari soruşturma başlatılırken, kamu işçisi ve şirket işçisi statüsündeki 7 kadın görevli hakkında tutuklama kararı verilmiş, bunlardan 3'ü üst mahkemelere yapılan itiraz sonucu serbest bırakılmışlardı.

İlgili yasa gereği, memur görevliler hakkında idari soruşturma devam ederken, Cumhuriyet Başsavcılığı "memur"lar için adli soruşturma izni verilmesini Valilikten talep etmişti.

Malatya Valiliği; olaydan hemen sonra açığa alınan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Güler, Yuva Müdürü Niyazi Yıldız ile sorumlu hemşireler S.B. ve Z.K.'nin yanı sıra, Sosyal Hizmet Uzmanı S.S., Yurt öğretmeni A.D., Çocuk Eğiticileri H.A. ve G.K. hakkında adli soruşturma izni verdi.

Bu görevlilerin de Adli Soruşturma kapsamında ifadelerinin alınacağı ve haklarında gerekli yasal işlemlerin sürdürüleceği haber alındı.

Bu arada, Savcılığın başka memur görevliler hakkında da "Soruşturma İzni" talebinde bulunduğu, bunların da Valilikçe değerlendirilmekte olduğu haber alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız