SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'3-4 Başvuru Çok Az..'

A- A+ PAYLAŞ

Avrupa Birliği (AB) uyum, danışma ve yönlendirme toplantısı yapılarak, AB hibelerinden yararlanma durumları ele alındı.

İl Özel İdaresi Salonu'nda Vali Yardımcısı Şükrü Özcan'ın başkanlığında düzenlenen AB uyum, danışma ve yönlendirme toplantısına, Kaymakam, Belediye Başkanı, Daire Müdürleri, sivil toplum ve mesleki teyekküllerin temsilcileri atıldı.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, AB hibelerinden yeterince yararlanılmadığından söz edip, "İçişleri Bakanlığımızın bir projesi vardı. İlimizden 3-4 kuruluş başvuru yaptı. İlimizde bulunan 649 dernekten 3-4 başvuru çok az" ifadelerinini kullandı.

Özcan, AB hibelerinden azami ölçüde yararlanılması için Valilik binası arkasındaki İl Genel Meclisi binasında 18 kişilik kadro ile Avrupa Birliği Proje Ofisi'nin yaklaşık bir ay önce oluşturulduğunu hatırlatarak, AB proje ofisinin danışmanlık hizmeti verildiğini, isteyenlerin buradan ücretsiz hizmet alabileceklerini vurguladı. Özcan, Sosyal Destek Projesi (SODES) için de birçok projenin Ankara'ya gönderdiklerini, kabul edilen projelerin önümüzdeki günlerde açıklanacağını aktardı.

Fırat Kalkıma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva ise toplantıda söz alıp, ajans olarak 20 Ekim'de mali destek programlarının açıklanacağını ifade etti.

Bu arada, Tarım Kırsal Kalkınma desteklerinden yararlanmak isteyenlerin de 30 Kasım'a kadar müracat etmeleri istendi.

Hibe projelerinden yararlanmak ve bilgi almak isteyenlerin AB proje ofisine başvurmaları istendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız