SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3.5 Yıl Hapis Yattı, Şimdi FETÖ'cü Peşinde

0
Güncellendi - 2016-08-05 20:10:57
3.5 Yıl Hapis Yattı, Şimdi FETÖ'cü Peşinde
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 3 misyonerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi Davası'na firari eski savcı Zekeriya Öz tarafından Emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve jandarma personeli ile birlikte “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebir ve şiddet kullanarak ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçlamasıyla  2011 yılında dahil edilen askerlerden biri olan İstihbaratçı Astsubay Murat Göktürk, şimdi suçlandığı suçu gerçekleştirmek isteyenlere karşı mücadele veriyor. Astsubay Göktürk, Marmaris’te 18 gün süreyle Cumhurbaşkanına suikast yapmak isteyen  FETÖ’cü ekibin yakalanması operasyonlarına ve çalışmalarına katıldı.

FİRARİ ESKİ SAVCI ÖZ VE KANSIZ OPERASYON YAPTIRMIŞTI

Firari eski savcılar Zekeriya Öz ve Cihan Kansız, Zirve Yayınevi Davası'nı Ergenekon Davası'na bağlamak için, 2011 yılında dönemin İstanbul TEM Şubesi'ne yaptırdığı operasyonda Emekli Orgeneral Ahmet Hurşit Tolon, Emekli Albay Mehmet Ülger, İstihbaratçı Binbaşı Haydar Yeşil, Öğretim Görevlisi Ruhi Abat,  İstihbaratçı astsubaylar Murat Göktürk, Abdullah Atılgan, Adil Akçay, Uzman Çavuşlar Mehmet Çolak ve Adem Gedik eski uzman çavuş Aykut Saka, eski uzman çavuş ve papaz İlker Çınar,  ve Levent Ercan Gelegen hakkında soruşturma açmıştı. Bu soruşturma sonucunda cinayetin asıl failleri de olan Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve davada sanık olarak yargılanan diğer sanıklarla birlikte toplam 21 sanık hakkında davaya üçüncü iddianame sunulmuştu.

SUÇLAMALARDAN BİRİSİ, “DARBE”

Sanıklar hakkında, “Ergenekon Silahlı terör örgütünün sözde TUSHAD (Türkiye Ulusal Stratejiler ve Hareket Dairesi) adlı yapılanmasına üye olma, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini cebir ve şiddet kullanarak ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek, tasarlayarak ve canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmeye azmettirme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmaya azmettirme, iş yeri dokunulmazlığını ihlale azmettirme, nitelikli yağmaya teşebbüse azmettirme suçlarından” dava açılmıştı.

DARBEYLE SUÇLANIYORDU, DARBECİLERLE MÜCADELE ETTİ

Diğer asker sanıklar ile birlikte 3.5 yıl cezaevinde kalan ve Haziran 2014’de, o dönem Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde şuanda FETÖ suçlamasıyla görevden alınan ve soruşturmaya dahil edilen mahkeme heyetinin ve dosyaya bakan savcıların değişmesi sonucunda tahliye edilebilen istihbaratçı Astsubay Murat Göktürk, Muğla İl Jandarma Komutanlığı’nda görevlendirilmişti.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı’nda Asayiş Terör Suçları Bürosunda görev yapan Astsubay Murat Göktürk’ün, 15 Temmuz’daki Fethullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensubu askerlerin darbe girişimi esnasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast düzenleyen FETÖ’cü ekibin yakalanması için Marmaris bölgesinde 18 gün süreyle düzenlenen operasyonlara ve çalışmalara katıldığı öğrenildi.

Mahkemeye sunulan son mütalaada cinayetin asil faili olan 5 sanık dışındaki asker sanıklarla birlikte tüm sanıklar hakkında beraat talip edilmişti.

ARŞİV FOTO: Cumhurbaşkanına suikast yapmak isteyen ve kaçan darbeci askerlere karşı yapılan operasyonlardan.. (Muğla- iha)

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Black (7 yıl önce)
    Zamanında bunlar sucsuz dediğimizde zırlayanlar acaba şimdi neredeler ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Levent Gelegen (7 yıl önce)Black isimli kullanıcı yorumuna
    Şuan "Kandırıldık, bizi affedin" demekle meşguller. Ancak hadi gelin helalleşelim dendiğinde kulakları duymaz oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Feto devlet yapilanmasinin zirve davasi"ndaki tüm oyunları sözde kilit sanığın komutanları tanımıyorum demesiyle bozuldu.Ama o ben cezaya raziyim bu adamlari tanımıyorum derken diğer 4 sanık azmettiriciler ortaya çıktı bizi tahli ye edin diyorlardı
    0
    0
    Yanıtla