SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'3 Adayımız Kadın Olsun'

A- A+ PAYLAŞ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde AKP Malatya milletvekili Öznur Çalık, kadın Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

Kaburga Sofrası'nda düzenlenen kahvaltılı programda konuşma yapan Malatya Milletvekili, AKP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi, Avrupa Parlamenter Forumu (EPF) Yönetim Kurulu Üyesi Öznur Çalık, önce Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşinin ve kendisinin de katıldığı Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Statüsü Toplantısı hakkında bilgiler verdi. Daha sonra AKP iktidarının kadınlara yönelik çıkardığı yasalardan da söz eden Öznur Çalık, yeni anayasa ile kadınlara birçok alanda pozitif ayrımcılık sağlandığını vurguladı. TBMM'de 550 milletvekilinden 50'sinin kadın olduğunu hatırlatan Çalık, 12 Haziran seçiminde bu rakamın artmasını temenni ettiklerini ifade etti.

Kendisinin Malatya'dan kadın milletvekili olması nedeniyle, komşu şehirler, Elazığ, Adıyaman ve Kahramanmaraş'tan da vatandaşların kadın milletvekili istediklerini söyleyen Öznur Çalık, sivil toplum kuruluşlarında da daha fazla kadınları görmek istediklerini dile getirdi.

AKP Malatya milletvekili İhsan Koca da, "Kadın hakları konusunda o kadar çok çalışma yapılıyor ki, erkek hakları konusunda da çalışma başlatacağız gibi görüyor"şeklinde espri yapıp konuşmasına başladı ve kadın haklarının önemini anlattı.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da konuşmasında kadınlarla ilgili sorunlar konusunda yerel yönetimler olarak kendilerine öneri ve düşünceleri beklediklerini dile getirip, son zamanlarda kadınların, ekonomik, kültürel, sosyal ve siyaset alanında daha fazla yer aldıklarını bildirdi.

AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi de, iktidar olarak kadınlara birçok alanda pozitif ayrımcılık yaptıklarını vurguladı.

AKP Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt ise, AKP olarak kadınlara yönelik çıkarılan kanunlardan söz edip, "Gelin 12 Haziran seçiminde Malatya'dan 6 milletvekili adayından 3'ünü kadın aday gösterelim" ifadelerini kullandı.

Konuşmalardan sonra Milletvekili Öznur Çalık ve eşi, milletvekili İhsan Koca ve eşi ile İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve eşi, İl kadın kolları başkanı Emine Akkurt, kadınlara çiçek ve çeşitli hediyeler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız