SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Ağır Ceza Mahkemesi'nin Başkanlıklarına Atama

0
Güncellendi - 2017-08-06 20:03:49
3 Ağır Ceza Mahkemesi'nin Başkanlıklarına Atama
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Adliyesi’nde FETÖ ve Darbe Girişimi dosyaları gibi önemli davalara bakan mahkemelere yeni başkanların atamaları yapıldı.

-HSK atamaları yaptı..

Malatya Adliyesi’nde 3  Ağır Ceza Mahkemesi'nin heyetleri yeniden oluşturuldu. Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK)  tarafından yapılan görevlendirmeye kararında;  Malatya Adliyesi’nde 2’si Terörle Mücadele davalarına bakan olmak üzere 3 Ağır Ceza Mahkemesinin başkanlıklarına yeni atamalar yapıldı. Malatya 2. Sulh Ceza Hakimliğine ise Cansu Akgül Çürük getirildi.

-Duman 1. ACM ve Komisyon Başkanı oldu

HSK atama kararında Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı İzzettin Duman, 6’sı general olmak üzere 27’si tutuklu 76 sanıklı Malatya Darbe girişimi davası ile FETÖ dosyalarına bakan Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. Hakim Duman, aynı zamanda Malatya Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığına da getirildi.

-Çınar 2. ACM Başkanı oldu

HSK’nın son yaz kararnamesi ile Isparta Hakimi iken Malatya’ya Ağır Ceza Mahkemesi başkanı olarak atanan Hakim Hasan Çınar, 13’ü tutuklu, 33 sanıklı FETÖ Mütevelli Heyet davası ile birlikte Malatya’daki önemli  FETÖ soruşturmalarının yargılamalarına bakan Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı.

-Özcan 3. ACM Başkanı oldu

HSK atama kararında Malatya Adliyesi’nde 5. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi olarak görev yapan Murat Özcan, Malatya 3. Ağır ceza Mahkemesi Başkanlığına atandı. Malatya Adliyesi’nde 1. ve 2. Ağır Ceza Mahkemeleri Terörle Mücadele dosyalarına bakmakla görevli olduklarından, Ağır Ceza Mahkemesi kapsamına giren davalar 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

-Adliyede ne olmuştu?

HSK’nın  780 kişiyi kapsayan 2017 Yılı Adli yargı yaz kararnamesi ile Malatya Adliyesi’nde dikkat çeken atamalarda gerçekleşmişti. Buna göre; Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vedat Koç, Aydın Hâkimliğine atanırken, aynı zamanda Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı da olan Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Faruk Fidan ise Eskişehir Hâkimliğine getirilmişti.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız