SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 'Altın Havan' Malatya'ya

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:38:59
3 'Altın Havan' Malatya'ya
A- A+ PAYLAŞ

Eczacılık camiasının oscarı olan Altın Havan Ödüllerinden 3’ü Malatya’ya geldi. İlaç ve Eczacılık Terimleri sözlüğü çalışması ile Prof. Dr. Göknur Aktay ve Prof. Dr.  Cengiz Yakıncı’ya , Klinik Eczacılık çalışması ile Eczacı Nihan Çeliköz’e Altın Havan ödülü verildi. 

Aralarında İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Göknur Aktay ve Prof. Dr. Cengiz Yakıncı’nın da  bulunduğu Türk Dil Kurumu İlaç ve Eczacılık Terimleri Sözlüğü Çalışma Grubu tarafından hazırlanan ve yaklaşık 10 yıldır hazırlığı süren ve ilk baskısı kısa sürede tükenen “İlaç ve Eczacılık Terimleri Sözlüğü” Eczacı Dergisinin organizasyonu olan ve 2010 yılından bu yana verilen  "Altın Havan Ödülleri" kapsamında "Eczacılık Terminolojisine Hizmet" ödülüne layık görüldü. 

Malatya’da serbest eczacılık yapan Nihan Çeliköz’de “Klinik Eczacılık” adlı çalışması ile Altın Havan ödülüne layık görüldü. 

Yaptıkları araştırmada eczacılık mesleğine özgü terimleri içeren bir sözlüğün olmadığını belirten İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Göknur Aktay, “Sözlüğün başta ilaç ve eczacılıkla ilgili temel kavramlar olmak üzere sağlık alanında kullanılan ortak terimler arasında birliğin sağlanması ve mümkün olduğu ölçüde yabancı sözcüklere Türkçe karşılıkların bulunması amacıyla hazırlandığını” belirti. Eserin dünyada içeriği ve hazırlanış tekniği açısından benzeri bulunmadığını vurgulayan Prof. Dr. Aktay ayrıca;  “sözlükte tıbbi terimlerin yanı sıra halk arasında kullanılan sözcükleri de ele aldıklarını” ifade etti. 

Sözlükte 14 bin terimin tanımları ve yönlendirmelerinin mevcut olduğunu belirten Prof.Dr. Aktay, “Sözlüğün sektörde referans kitaplar arasına girdiğini bunun kendilerini gururlandırdığını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız