SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"3 Aşamalı Projemiz Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:42:11
A- A+ PAYLAŞ

Fırat Havzasındaki Turizm Potansiyelini Artırma Toplantısı, İnönü Üniversitesi Battalgazi Kampüsü'nde yapıldı.

Toplantıya; Malatya Valisi Vasip Şahin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Dr. Adnan Aslan, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Arapgir Kaymakamı Ercan Turan, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ve Kültür Turizm Bakanlığından Gelen Uzmanlar Katıldılar.

Malatya Valisi Vasip Şahin, basın mensuplarına toplantı hakkında bilgiler verdi. Şahin, "Kültür Turizm Bakanlığı olarak özellikle iç sular başta olmak üzere havzalar bazlı turizm proje çalışmaları yapılıyor. Bizim bölgemizde de birinci etap Keban gölü havzası şeklinde başladı,ikinci etap olarak Karakaya baraj gölü havzası çalışmalarına devam ediliyor.Diğer taraf biraz daha mesafe kat edildi bizim çalışmalarımız yeni başlıyor.Keban'da da bizim Arapgir olarak ortaklığımız bulunmakta il olarak.Ama Karakaya Baraj Gölü daha fazla bizim ilin sınırları içerisinde yürütülecek bir projedir,bu yaklaşık bir yıl oldu hem Karaya Baraj Gölü havzası hem de Yamadağı olarak turizm alanı olarak ilan edildi.Her projede de çalışmalar yürütülüyor,bugünkü toplantı bu projenin paydaşlarının da katıldığı projelerde gelinen aşama ve mevcut yapılabileceklerin konuşulacağı ve tarafların bilgilendirileceği bir toplantıdır" diye konuştu.

"3 AŞAMALI FIRAT HAVZASI PROJEMİZ VAR"

Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Dr. Adnan Aslan, Fırat Havzası projesinin 3 aşamadan oluştuğunu kaydederek, şunları söyledi: "Bizim son dönemde yaptığımız çalışmalar var. Bu çalışmalardan en önemlisi 2 Mart tarihinde Resmi gazetede yayınlanan, 'Türkiye Turizm Stratejisi'nde yayınlandı. Türkiye turizm stratejisini 2023 yılında Cumhuriyetin ilanın 100. yılında Türkiye için belirlediğimiz hedefler var. Bunlar 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir.Bu sayede turizmin çeşitlendirmesi Türkiye geneline turizmde marka haline gelmesi hedeflenmektedir. Bu hedeflere ulaşabilmek için de kıyı bölgelerinde çalışmalara ilave olarak biz iç bölgelerde Anadolu'da turizmin nasıl geliştiririz buradaki kültür ve turizmi nasıl geliştiririz bu hedefler üzerinde çalışmalar yapıyoruz. 2007 yılından buyana bu çalışmalarımız devam ediyor. Fırat Havzası diye 3 aşamalı bir projemiz var. Fırat Havzası 1; Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Fırat Havzası 1'in içinde; Tunceli Pertek,Harput, Malatya Arapgir ve Erzincan Kemaliye var. Keban Baraj gölünün tamamı bu bölgenin içinde Turizm Kültür Koruma Gelişim Bölgesi olarak yapılmasını kararlaştırıldı. Bu proje ile kültür envanterlerinin korunması ve kültür turizmine katkı sunmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bu projeleri bir arada yürütmek imkansız. Birinci aşama ile Fırat Havzası ile ikinci aşaması ise Resmi Gazetede yayınlanması ile yürürlüğe girmesi ile Karakaya Gölü bunun içinde Elazığ ve Malatya'yı Nemruta birleştirerek ilerleyeceğiz.İlave olarak bir de kış turizmi olarak da Hekimhan Yamadağı'nı kış turizmi merkezi ilan etmiştik. Divrigi ve Sivas'ta Balıklı Kaplıca ile birleştirerek burada bir kültür turu gerçekleştirmek istiyoruz. Bu projelerin hayata geçmesi ile birlikte bölgede ayrıca istihdam ve göçü önleyecek."

"SURLARIN AYAĞA KALDIRILMASINI HEDEFLİYORUZ"

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da, Malatya'nın kültür ve tarihini öne çıkaracak projeleri her zaman desteklediklerini ifade etti.

Gürkan, Malatya'nın kültür başkenti olmasını hedeflediklerini kaydederek, "Yapılacak projelerde Battalgazi ilçemizde bulunan surların ayağa kaldırılmasını hedefliyoruz. Battalgazi ilçemizde tarihi eserlerin toplanarak kent müzesi haline getirmesi ile Malatya'nın kültür başkenti olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız