SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Asker ve Bir Subay Kızı Şehit

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul bu sabah patlamayla uyandı... Halkalı'da askeri personeli taşıyan bir servis otobüsüne parça tesirli ve uzaktan kumandalı bombayla saldırı düzenlendi... Üç asker ve bir subayın okula giden 17 yaşındaki kızı şehit oldu, 15 kişi yaralandı...

Patlama saat 07.00 sıralarında, Halkalı'daki askeri Lojmanlardan aldığı personeli görev yerlerine taşıyan sivil plakalı bir otobüsün geçişi sırasında meydana geldi.

TEM yoluna 300 metre mesafede yan yol üzerinde meydana gelen patlama sonucu otübüsün özellikle arka ve orta bölümü ile bagaj bölümünde hasar meydana geldi. Patlamada Jandarma Kıdemli Üstçavuş Bekir Çelik, uzman çavuşlar Çağlar Bölükbaşı ve Uğur Ekiz ile bir personelin okula giden 17 yaşındaki kızı Buse Sarıyer şehit oldu.

Patlamanın ardından İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin olay yerine gelerek saldırı hakkında bilgi alarak açıklama yaptı.

BAŞBUĞ OLAY YERİNE GELİYOR

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un, 3'ü asker 4 kişinin şehit olduğu patlama bölgesine gideceği öğrenildi.

VALİ MUTLU: UZAKTAN KUMANDALI BOMBA KULLANILDI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu gerçekleştirilen eylemin terör saldırısı olduğunu ve saldırıda parça tesirli ve uzaktan kumandalı bomba kullanıldığını söyledi. İşte Vali Mutlu'nun açıklamaları:

Servis araçlarına bombalı saldırı gerçekleşti. Bu saldırı sonucunda, ikisi uzman çavuş bir de 17 yaşında bir kızımız olmak üzere üç şehit verdik. İki ağır yaralımız var, bunların tedavileri devam ediyor. Servis aracındaki personellerimizden hafif yaralı olan 4 yaralımızın tedavileri tamamlandı. Olayla ilgili güvenlik güçlerimiz çalışma sürdürüyorlar. Aldığımız ilk bilgiler parça tesirli ve uzaktan kumandalı bir düzenekle yol kenarına bırakılmış bir bombanın patlatılmasıyla eylem gerçekleştirilmiştir.

ŞU ANDA GÖZALTINA ALINAN YOK

Bu bir terör saldırısıdır. Terörün hedefi bellidir, kaygı yaratmak, huzursuzluk oluşturmaktır. Bununla ilgili elbette ki faillerin bulunması noktasında güvenlik güçlerimiz çalışmaları sürdürecektir. Milletimizin başı sağ olsun. Terör ülkeye sadece gözyaşı huzursuzluk ve acı vermiştir. Bunun dışında ulaşabileceği hiçbir yer yoktur. Milletimiz sağ duyulu devletimize güvenlik güçlerimize bağlı bir şekilde izleyecekler. Şu anda saldırıyı üstlenen ve gözaltına alınan yok. Terörün istemiş olduğu, kaygı huzursuzluk ve ayrıştırma noktasında İstanbul olarak en büyük duruşumuzu sergileyeceğiz. Bu üç araçlık bir konvoy ve sonuncu servis aracına saldırı oldu.

HÜSEYİN ÇAPKIN: İKİ OLAY BİRBİRİYLE BAĞLANTILI OLABİLİR

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Küçükçekmece'deki polis aracına yönelik saldırıyla bugün gerçekleştirilen saldırı arasında bağlantı olduğunu düşündüğünü söyledi. Çapkın sözlerine şöyle devam etti:

"Üzücü bir olayla karşı karşıyayız. Geçenlerde bir polis aracı şimdi de askeri bir servis. Terör hiçbir yere varamaz. Güvenlik kuvvetleri dimdik ayaktadır. Ben milletimize baş sağlığı diliyorum. İki saldırı birbiriyle bağlantılı olabilir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız