SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Askere Daha Tutuklama

A- A+ PAYLAŞ
 
İnternet andıcı davasında İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından haklarında yakalama kararı verilen Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ile  Malatyalı olan Albay Hulusi Gülbahar tutuklandı.
 
Üç isim öğleden sonra Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan şüpheliler kimlik tespitlerinin ardından kısa savunmalarını yaptı. 
 
KUVVETLİ SUÇ ŞÜPHESİ
Duruşma savcısı üç isimin de tutuklanmasını istedikten sonra duruşmaya ara verildi. 
 
Aranın ardından mahkeme, sanıklar Hulusi Gülbahar, Hıfzı Çubuklu ve Mehmet Otuzbiroğlu’na atılı Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme, silahlı terör örgütünü yönetme suçlarının vasıf ve mahiyeti, dosya içeriği, sanıklara isnat edilen suçları işlediklerine dair kuvvetli suç şüphe sebeplerinin olması, delilleri gizleme veya değiştirme hususlarında da kuvvetli şüphenin bulunduğunu belirtti. Adli kontrol uygulamasının yetersiz kalacağını belirten mahkeme üç sanığın da tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme sanıkların, İstanbul 14. ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz haklarının bulunduğunu da belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız