SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Askere NATO İzni Çıkmadı

A- A+ PAYLAŞ

Balyoz davasında tutuklama kararı çıkarılan ancak NATO’ya bağlı olarak yurtdışında görev yapan üç subayın, gelip teslim olmalarına NATO tarafından izin verilmedi.

Balyoz davasında tutuklama kararı çıkarılan, Genelkurmay’ın da bir hafta önce geri dön emri verdiği NATO’ya bağlı olarak yurtdışında çalışan üç subayın, gelip teslim olmalarına NATO tarafından izin verilmedi. Bu kişilerden Belçika’da görev yapan ve 3 yıllığına Uluslararası Askeri Karargâh Lojistik ve Kaynaklar Başkanlığı Direktör Yardımcılığı’na seçilen Tuğgeneral Hakan Akkoç’un durumu, NATO tarafından değerlendirildikten sonra karar verilecek.

İtalya’da görev yapan Albay Mehmet Alper Şengezer ve Hırvatistan’da görev yapan Yarbay Nedim Ulusan’nın ise görevlerini ancak bir başkasına devrettikten sonra Türkiye’ye dönebilecekleri anlaşıldı.

163 kişiden 157 ’si tutuklandı

Davada şu ana kadar tutuklama kararı çıkarılan 163 kişiden 157’si tutuklandı. NATO’da çalışan 3 askerin dışında, Kurmay Albay Murat Ataç Avustralya’daki Canberra Büyükelçiliği’nde ve Kurmay Albay Bahtiyar Ersay ise Tunus Büyükelçiliği’nde Askeri Ataşe olarak görevlerine devam ediyor. Emekli Orgeneral Ergin Saygun’un ise GATA’daki tedavisi devam ediyor.

Davada İtalya’da görev yapmakta olan Yarbay Nedim Ulusan’ın avukatlığını yürüten Hüseyin Ersöz, uluslararası hukuk ve NATO kurallarına göre ülkesi dışında görev yapan subayların görev süreleri bitmeden pozisyonlanrından ayrılamayacağını açıkladı. Ersöz, Genelkurmay’ın Albay Mehmet Alper Şengezer ve Yarbay Nedim Ulusan’nın yerine atama yaptıktan sonra Türkiye’ye döneceklerini kaydetti.

Öte yandan VATAN’ın telefon ile ulaştığı İtalya’da görev yapan Yarbay Nedim Ulusan durumu doğruladı ancak sorduğumuz sorulara açıklama yapamayacağını söyledi.

GÖREVLERİ NE?

NATO’ya bağlı olarak yurtdışında çalışan subayların görev yerleri ve ünvanları ise şöyle; Tuğgeneral Hakan Akkoç, Brüksel’de Uluslararası Askeri Karargâh Lojistik ve Kaynaklar Başkanlığı Direktör Yardımcısı. Kurmay Albay Mehmet Alper Şengezer, İtalya NATO Karargâhı’nda Müşterek Kuvvet Komutanlığı Tatbikat Şube Müdürü. Yarbay Nedim Ulusan, Hırvatistan NATO Karargâhı’nda Güney Doğu Avrupa Silahsızlanma, Silahların Kontrolü Uygulama Doğrulama ve Yardım Merkezinde Uluslararası ilişkiler ve İşbirliği Program Yöneticisi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız