SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Ay Sonra Mühür!

A- A+ PAYLAŞ

Bazı imar dosyalarında usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığının belirlenmesi üzerine İmar Müdürlüğü arşivinin 2 Kasım 2009’da mühürlenmesiyle başlayan süreç "Kaplumbağa Hızı" yürüyor! Sürecin ilk aşamasında 6, ikinci aşamasında ise 11 olmak üzere toplam 17 dosyanın savcılığa intikal ettirilmesi ile devam eden ve kamuoyunda “İmar yolsuzluğu” olarak bilinen usulsüzlük olayının ortaya çıkarılmasından yaklaşık 3 ay sonra bunlardan 13 inşaatın mühürlendiği öğrenildi. Bazılarında çalışma yapılmayan 4 dosya ile ilgili ise bu işlem yapılmadı. Bu arada Savcılığa intikal ettirilen 17 dosyayla ilgili şu ana kadar nasıl bir adli işlem yapıldığı hakkında ise bilgi edinilemedi.

Belediye üst düzey yetkililerinden alınan bilgilere göre belge tahrifatı, haksız yoğunluk kazanmanın da aralarında bulunduğu 5 ayrı konuda usulsüzlük yapıldığı gerekçesi ile savcılığa intikal ettirilen 17 dosyadan 13’ünün inşaatları mühürlenerek eksikliklerini gidermeleri için 1 aylık süre tanındı.

Konu ile ilgili süreci anlatan Belediye üst düzey yetkilileri “Ruhsat alınırken olması zorunlu olan tapu, yoğunluk bağışı, aplikasyon krokileri gibi evraklarda tahrifatların belirlenmesi üzerine savcılığa intikal ettirilen 17 dosyanın 13’ü, 1 Şubat 2010 tarihi itibarı ile mühürlendi. Bu süreç yasal bir süreçtir. Yasal sürecin dolmasından sonra eksikliklerin giderilmediği durumlarda haksız olarak elde edilen yoğunlukların eşdeğeri oranında bağışların yapılmasını isteyeceğiz. İşlem yapılmayan 4 dosyanın içinde ise imalata henüz başlanmayan inşaatlar da bulunuyor.” diyerek süreç hakkında bilgiler verdiler.

İlk aşamada; Ağbaba İnşaat, Çöşnük’te Bil-Grup Şirketi (Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın da bir dönem ortağı olduğu şirketi), Atek İnşaat, Şerafettin Alaca (2) ve Sadullah Ilıcak’a ait toplam 6 dosya savcılığa gönderilmişti. İkinci aşama da ise; Ak Yapı İnşaat, Besta İnşaat, İhsan Şahin, Al-Ter İnşaat, Piroğlu İnşaat, Ferhat İnşaat, Nurettin Paşahan- Sait Vural, Tevfik Ilıcak, Kebir İnşaat ile Erk Yapı İnşaat (2) adlı firma ya da müteahhitlere ait 11 dosya savcılığa gönderilmişti.

Savcılığa intikal ettirilen 17 dosyadan; Uçbağlar Mahallesinde İhsan Şahin’e, Çilesiz Mahallesinde Tevfik Ilıcak’a, Çilesiz Mahallesinde Piroğlu İnşaata ve Karakavak Mahallesinde bulunan ve Erk Yapı İnşaat’a ait toplam 4 dosya ile ilgili mühürleme işleminin ise yapılmadığı, bunlardan bazılarında inşaata başlanmadığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız