SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"3 Ayda 30 Fabrika Kapandı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:12:27
A- A+ PAYLAŞ

Bağımsız Milletvekili adayı Dr. Ali Yalçın, Malatya'da fabrikaların kapanmakta olduğunu belirterek, işyeri sahiplerinin tepkilerini sandıkta göstermelerini istedi.

Dr. Yalçın'ın seçim çalışmalarına ilişkin basın bülteni şöyle:

"Malatya Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Ali Yalçın, seçim çalışmalarına esnaf ziyaretleri ile devam ediyor.

Malatya Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Ali Yalçın, seçime günler kala seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda birçok mahalle ve iş yerinde esnaf ve vatandaşlar ile bir araya gelen Yalçın,  bağımsız duruşa en çok ihtiyaç duyulan bir süreçten geçildiğini, halk olarak tepkimizi göstermek için en güzel ve kısa yol olan seçimin iyi değerlendirilmesi gerektiğini anlatmaya devam ediyor. 

Malatya'da 3 ayda 30 fabrikanın kapandığını her fırsatta hatırlatan Dr. Ali Yalçın, iş yeri sahiplerinin ziyaret ederek tepkilerini sandığa yansıtmalarını istedi. Tekstilci işadamı Recep Kaymaz'ı ziyaret eden Yalçın, mevcut vekillerin seçim öncesi ve sonrası arasındaki tutarsızlıklarını, halkı vaatlerle nasıl oyaladıklarını birebir örnekler üzerinde dillendirdiler.

Tekstilci işadamı Recep Kaymaz, Pütürge'de yürütülen Büyükşehir Belediye seçimlerinde Öznur Çalık'a köylerinin  yolu ve suyu yok dediğinde Ahmet Çalık ile birlikte kendisine seçimden sonra yapacaklarına dair söz verdiklerini söyledi.

KÖYDE SU YOK, YOL YOK AMA VEKİLDE BAHANE ÇOK

Kaymaz, "Ben 33 yaşındayım bugüne kadar köyümüze hizmet yapıldığını ne gördüm ne de duydum. Bundan sonra yapılmasını istiyorum dediğimde onlar da bana yapacaklarına dair söz verdiler. Seçimler bitti, biz unutulduk.  Ahmet Çakır Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Ahmet Çakır ile Kitap Fuarında karşılaşınca kendisine bizim köyle ilgili verdiği sözü hatırlattığımda 'Burası yeri değil' dedi. Şimdiki seçimlerden dolayı Göztepe mahallesindeki toplantılarına  gittim. Toplantı dağıldıktan sonra Öznur Çalık'ın arabasının önünde durdum. Sayın vekilim bana yolumuzu ve suyumuzu halledeceğinize söz vermiştiniz, dedim. Yazıcısını çağırdı, Recep beyin numarasını alın cumartesi günü kesinlikle arayın dedi. Cumartesi günü sabahtan akşama kadar beni arasınlar, bilgi versinler diye bekledim. Kimse beni aramadı. Bana söz verildikten sonra ben bu sözün arkasında giderim. Başbakana kadar ulaşıp bizim milletvekillerimizin verdikleri sözün arkasında dursunlar diye görüşeceğim" dedi.

Kaymaz, Bağımsız Aday Yalçın için "Rabbim yolunu açık etsin. Ben de bu dileklerimi inşallah vekilimize anlattım. O bize bir yardımcı olur, sesimiz gideceği yere ulaşır" temennisinde bulundu.

Seçim sürecinde gittiği birçok yerde aynı şeyleri duyduklarını belirten Yalçın, "Vatandaş, milletvekillerine  meramını  ilettiğinde, hemen telefona sarılıp, sayın bakanım, sayın müsteşarım burada çok acil bir durum var, derhal yerine getirilmesi için talimat buyurduklarını söylüyorlar. Bu davranışın üzerinde  5 yıl, 10 yıl geçiyor ortada bir şey yok"

SİZ VATANDAŞI KANDIRMIYORSUNUZ, SİZ KENDİNİZİ ALDATIYORSUNUZ

Yalçın, milleti seçim dönemi hatırlayan, milletin hafızasının kalıcı olmadığını zanneden yani seçim dönemi ikna eder oylarını alırsam ondan sonra Allah kerimdir, diye günü kurtarmaya çalışan siyaset mantığının, aklının, yönteminin bitmesi gerektiğinde hemfikir olunduğunu söyledi.

 Yalçın, "Recep beyin olayında olduğu gibi yapmayacağınız şeyleri niye söylüyorsunuz, vatandaşı niye kandırıyorsunuz? Siz vatandaşı kandırmıyorsunuz, siz kendinizi aldatıyorsunuz. Bunca yıldır yerine getirilmeyen taahhütler, unutulmuşluklar  bir soğukluğa da sebep oluyor. Bunun farkındayız. Umarım ki bu seçim sürecinde gerçekten yüzü halka dönük, halkın sorunlarıyla hemhal olan, halkın dertlerini kendi dertleri olarak gören, inanan yeni süreçler ve değişimler yaşayacağız" dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız