SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"3 Aydır Maaş Alamıyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:57:31
A- A+ PAYLAŞ

AKSA’nın sayaç okuma işini verdiği taşeron firma elemanlarına  3 aydır maaş ödemeyince 84 işçi 2 gündür sahaya çıkmıyor. Maaşlarını alamayan işçiler “Borç yüzünden dışarı çıkamaz olduk. Borçlarımız dağ gibi birikti, alacaklılar kapımıza dayandı ama firma hala oralı değil. İşten çıkartılırız korkusuyla da hakkımızı da arayamıyoruz. ” diyerek ilgili firmadan şikayetçi olurken, AKSA yetkilileri de ”İlgili firmaya bütün hak edişlerini ödemişiz. Sorunu çözmeye çalışıyoruz” diyerek hak edişlerini almalarına rağmen işçilere maaşlarını vermeyen taşeron firmayı sorumlu tuttu. 

Malatya Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ihale ile parkmetre işini üstlenen firmanın Malatya Belediyesini önemli maddi zarara uğratan ve bünyesinde çalıştırdığı işçilerin maaşlarını ödemeden işi terk eden firma olayının bir benzeri de AKSA elektrik bünyesinde yaşanıyor. Elektrik dağıtım şirketi AKSA tarafından açılan ihale ile Malatya’nın elektrik sayaçlarının teknik okuma, açma ve kesme işini kazanan Aydın merkezli bir firma bünyesinde çalıştırdığı 84 işçiye 3 aydır maaşlarını ödemiyor. Maaşlarını alamayan ve borç batağına giren işçiler iki gündür sahaya (işe) çıkmıyor. “Borçlardan dolayı insan içine çıkamaz olduk. İş güvencemiz olmadığı içinde hakkımızı gereği gibi arayamıyoruz.” diyen işçiler milletvekillerine dilekçe yazdılar. Milletvekillerine yazdıkları imzalı dilekçede “ 12.03.2013 itibari ile taşeron firmadan 3 aydır maaşımızı alamıyoruz. 950 lira olan maaşımızın 740 lirası bankaya ve 210 lirası ise elden verilme şartıyla temin ediliyordu. Şirketimizin personel sayısı 84 olup bütün personelin 3 aylık alacağı bulunmaktadır” ifadeleri yer aldı. 

Olayı doğrulayan AKSA yetkilileri ise “Taşeron firmaya tüm hak edişleri zamanında ödenmiş, firmanın şu an itibarıyla alacağı yok. Bütün hak edişler ödenmiş. Sorunun çözümü için çalışıyoruz. Bu olay bizim işlerimizi de aksatıyor. Önceliğimiz işçilerimizin sorunlarını çözmek ondan sonra da gereğini yapmaktır” diyerek taşeron firmayı sorumlu gösterdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız