SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Aydır Yoğun Bakımda

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:37:53
3 Aydır Yoğun Bakımda
A- A+ PAYLAŞ
 
Minicik vücuduyla hayata tutunmaya çalışan henüz 3 aylık Yıldıray bebek, annesinin hamile olduğunu bilmeden kullandığı ilaçlar nedeniyle pek çok anomaliyle mücadele ediyor. Doğduğu günden beri yoğun bakımdan çıkamayan Yıldıray bebek, 3 aydır yaşam savaşı veriyor. 
     
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde, önce yenidoğan yoğun bakımında kalan, ardından bebekler için oluşturulan yoğun bakım ünitesine alınan Yıldıray bebek, annesinin hamile kaldığını öğrenmeden önce sentetik A vitamini içeren sivilce ilacını kullanması nedeniyle pek çok anomaliyle dünyaya geldi. 
     
Yıldıray bebeğin annesi Türkan Y, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzündeki sivilcelerin tedavisi amacıyla cildiye uzmanının kendisine sivilce ilacı verdiğini söyledi. 
     
Hamile kaldığını bilmeden bu ilaçtan kısa bir süre kullandığını anlatan Türkan Y, gebe kaldığını öğrendiğinde ise ilacı hemen bıraktığını belirterek, ''Ama artık çok geç olmuş. 5 aylık hamileyken bebeğin beyninde su toplanması olduğu fark edildi. Alınamayacağı bir dönemde olduğu için de doğduktan sonra müdahale edileceği söylendi'' dedi. 
     
Türkan Y, Yıldıray adını koydukları bebeğinin doğduğu günden beri yoğun bakımda olduğunu, anomaliyle yaşam savaşı verdiğini anlattı. 
     
     -Yaşama tutunmaya çalışıyor- 
     
Çocuk Yoğun Bakım Kıdemli Doktoru Habip Almiş de, Yıldıray bebeğin annesi Türkan Y'nin gebe kalmadan önce kullandığı sivilce ilacının yan etkileri nedeniyle bebeğin pek çok anomaliyle dünyaya geldiğini söyledi. 
     
Sentetik A vitaminini yoğun bir şekilde barındıran ilacın prospektüsünde de yan etkilerinin anlatıldığını ifade eden Almiş, bebeğin bu yan etkiler dolayısıyla çok ağır bulgularla hayat mücadelesi verdiğini kaydetti. 
     
Kulağında ve göz kapağında anomaliler olan Yıldıray bebeğin, beyninde de su toplandığını dile getiren Almiş, 3 aylık bebeğin akciğerlerinin işlevlerini tam anlamıyla yerine getiremediği için cihaza bağlı olarak yaşama tutunmaya çalıştığını ve damağındaki yarık dolayısıyla hortum aracılığıyla beslendiğini anlattı. 
     
     -Anne adayları dikkatli olmalı- 
     
Anne adaylarının sadece gebelikte değil, gebelik planlandığı dönemden itibaren yaşamlarına dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayan Almiş, ''Annelerin gebelik planladıkları andan itibaren artık kullanacakları her ilacı mutlaka doktora danışarak kullanmaları gerekir. Gebe kaldıktan sonra da mümkün olduğu kadar hiçbir ilaç kullanmamalarını öneriyoruz. Zararsız gibi görünen ilaçların ileride telafisi olmayan anomalilere, geri dönüşümsüz bozukluklara yol açabileceği unutulmamalı'' diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız