SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Aylar ve Regaib Kandili

A- A+ PAYLAŞ

Üç ayların başlaması ve yarın gece idrak edilecek olan Regaib Kandili dolayısıyla İl Müftüsü Bekir Gerek ile belediye başkanı Cemal Akın birer mesaj yayınladı.

Müftü Gerek mesajında, “ Yeni bir üç aylara daha kavuşmuş bulunuyoru. 26 Temmuz Çarşamba günü 1 Receptir. Yani üç ayların başlangıcıdır. 27 Temmuz 2006 Perşembe'yi 28 Temmuz 2006 Cuma'ya bağlayan gece ise mübarek Regaip Kandilidir.

İçinde, Regaib, Miraç , Berat ve Kadir Gecelerinin yer aldığı Recep, Şaban ve Ramazan aylarından oluşan üç ayların dini hayatımızda özel bir yeri vardır. Kin ve nefretin unutulduğu, herkesin kendisini daha güven içinde hissettiği, Peygamberimizin ‘Allah’ım Recep ve Şaban ayının hakkımızda hayırlı ve mübarek kıl. Bizi Ramazan’a ulaştır’ dualarıyla iltifat bulunduğu üç aylar,. mübarek gecelerle nurlanmış, Kur’an la taçlanmış, Namaz, Oruç, Zekat ve Sadaka gibi ibadetlerle süslenmiştir. Üç aylar kötülüklerden uzaklaşmanın yoğunluk kazandığı iyilik, hayır ve duaların arttığı, yardımlaşma hissinin canlandığı, gönülleri ferahlatan Ramazan-ı Şerifin de içinde bulunduğu manevi bir iklimdir” dedi.

Bu arada üç ayların başlangıcı dolayısıyla Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın’da bir mesaj yayınlayarak üç ayların hayırlara vesile olması dileğinde bulundu. Akın, mesajında "Feyiz ve bereket ayları olan 3 Aylara girmenin ve Mübarek Regaib Kandilini idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu aylar ve geceler, duaların Cenab-ı Hakk’a arz edildiği, günahların silindiği, sevapların katlandığı günler ve gecelerdir. Bu günler ve geceler, öncelikle Rabbimize, ailemize, milletimize ve ülkemize karşı görev ve sorumluluklarımızı hatırlatmalı, hatalarımızdan ve günahlarımızdan tevbe etmemize vesile olmalıdır.

Bu vesileyle tüm Malatyalılar’ın, ülkemizin ve İslam âleminin Mübarek 3 Aylarını ve Regaib Kandilini tebrik ediyor, dünyanın dört bir yanında akmakta olan Müslüman kanlarının son bulmasına vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız