SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Ayda İhracattan 85.2 Milyon Dolar

0
Güncellendi - 2016-11-20 00:30:29
3 Ayda İhracattan 85.2 Milyon Dolar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Gürsel Özbey, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında 85 Milyon 287 bin Amerikan doları gelir elde edildiğini söyledi.

Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey, kayısı ihracatındaki yaşanan son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. 3 aylık ihracat sürecinde 25 bin 473 ton kayısı ihraç edildiğini kaydeden Özbey, “Kayısı ihraç sezonun Ağustos ayı ile başladı. Ekim ayına kadar Malatya’dan yurt dışına 25 bin 473 ton olarak gerçekleşti. Karşılığında 85 milyon 287 bin Amerikan doları ilimize girdi sağladı. Malatya'nın geçim kaynağı, ekonomisinin temel direği kayısıdır” şeklinde konuştu.

Üreticilerin Ekim ayında 9 bin 436 ton kayısı ihraç ettiğini kaydeden Özbey, “Bunun karşılığında 31 milyon 479 bin Amerikan doları girdisi sağlandı. Biraz geride kaldığımızı düşünüyorum daha önceki yıllara göre tonaj bakımından bir miktar geride kaldığımızı söylüyorum. Ama bunu önümüzdeki dönemde telafi edeceğimizi Kasım ve Aralık ayında bunu telefi edeceğimizi söylüyorum. Üreticilerimiz pazarda arz talep dengesini iyi araştırsınlar arz ve talebi dengelerlerse onların faydasına olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız