SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Bakanla Ne Görüşüldü?

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin,Öznur Çalık, Cemal Akın, Ömer Faruk Öz ve Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile İl Başkanı Bülent Tüfenkci, bazı Bakanları ziyaret ederek Malatya'nın sorunları hakkında bilgiler aktardılar. 
 
MANİA PLANI'DA GÖRÜŞÜLDÜ 
Ankara'da yapılan ziyaretlerle ilgili bilgi veren AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkci , "Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile yapılan görüşmede Şoför Okulu'nun yerinin başka bir şekilde değerlendirilmesi, Battalgazi'deki uçak atış sahasının bulunduğu yerin üniversiteye devri ve bununla birlikte kayısımızın er ve erbaşların tüketmesi için onlara verilmesi ve Mania planıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu" dedi. 
 
YOL PROJELERİ 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile yaptıkları görüşmede, özellikle Kuzey Çevre Yolu olmak üzere bir çok konuda isteklerin iletildiğini belirten Tüfenkçi, "Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırımla yapılan görüşmede ise, başta kuzey çevre yolu olmak üzere Sivas yolunun duble olması, Yeşilyurt-Çelikhan yolunun yapımı, Malatya-Baskil arasındaki yolun karayoluyla sağlanması, teknik imkanlar sınırlıysa iki feribotun verilmesi, devam etmekte olan Malatya-Darende arası yol çalışmalarının, Erkenek Tüneli, İstasyon kavşağı ve Beylerderesi arasındaki yolun hızlandırılması konusunda görüşüldü. Ayrıca iletişim şirketlerinin çağrı merkezlerinin Malatya'da kurulmasına yönelik görüş beyan edildi. Yeşiltepe Tren garının arkasında bulunan alanın değerlendirilmesiyle ilgili fikirler paylaşıldı" ifadelerini kullandı. 
 
KARACİĞER ENSTİTÜSÜ KONUSU
Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile yapılan görüşmede Karaciğer Enstitüsü'nün kurulması kararının Bakanlar Kurulu'na taşınması konusunda karar birliğine vardıklarını söyleyen Tüfenkçi, "Sağlık Bakanı Recep Akdağla yapılan görüşmede ise yapımı devam eden 840 yataklı hastanenin Kadın ve Çocuk ünitesi yapılması ve hastane inşaatının hızlandırılmasıyla ilgili görüşüldü. Başbakanımızın seçim döneminde söylediği 21 şehir hastanesinden biri bu hastane bünyesinde olacak. Ayrıca 150 yataklı fizik tedavi merkezinin bir an önce yapılması için karar alındı. Karaciğer Enstitüsü Kurulması için YÖK karar almıştı. Bu Bakanlar Kuruluna götürülecek ve bununla birlikte Karaciğer Enstitüsü de kurulmuş olacak. Pratisyen hekim sayısının artırılması aile hekimi uygulamasının yaygınlaştırılması ve yeni atamalar yapılması konusunda talepler dile getirildi" dedi. 
 
ÇALIK'IN AÇIKLAMASI..

AKP  Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci ve milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Cemal Akın, Ömer Faruk Öz ve Belediye Başkanı Ahmet Çakır'in Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile yaptıkları ziyaret hakkında bilgi veren Milletvekili Çalık da, 3 bakanlığı da ilgilendiren Malatya ile ilgili sorunların direk bakanlar ile paylaşıldığını belirtti. 
 
Çalık, "Milli Savunma Bakanımızdan Şoför Okulu yerini yeni bir alt merkez olması için istedik. Kayısıya destek içinde Milli Savunma Bakanımızdan talepte bulunduk. Ulaştırma Bakanımız ile yaptığımız ziyarette, TCDD'nin bazı bölümlerini taşınmasını konuştuk. Önemli bir istihdam kaynağı için destek istedik. Karayolları projeleri gündemimizdeydi" dedi. 
 
Sağlık Bakanı ile yaptıkları görüşmede 650 yataklı hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi olacağını belirten Çalık, "Yapılacak olan 21 yeni şehir hastanesinden bir tanesi Malatya'ya kurulacak. 300 yataklı Çocuk ve Kadın Doğum Hastanesi kurulacak. Bunun yazısı çıktı. Ayrıca Fizik Tedavi Rehabilitasyon Hastanesi de kurulacak. Karaciğer Enstitüsü'nün kurulması için YÖK karar almıştı. Bakanlar Kurulu'ndan karar çıkması için Sağlık Bakanımız devreye girecek" diye konuştu. 

 
MANİA PLANI : Mania planlarının yapım amacı, uçuş güvenliğini tehlikeye düşürecek yüksek yapılaşmaların kontrol altına alınması ve vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanmasıdır.Dolayısıyla, mania planı, bu plan kapsamında kalan arazilerde yapılacak inşaatların maksimum yüksekliklerini belirlemektedir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız