SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Bin 200 Öğrenciye Destek

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:17:38
3 Bin 200 Öğrenciye Destek
A- A+ PAYLAŞ

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde üniversiteye hazırlanan gençler için hizmet veren Mehmetçik Dershanelerine kaynak kitap yardımı gerçekleştirildi. Yardımlardan, toplam 3 bin 200 öğrenci yararlanacak. 

Sabancı Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende Final Eğitim Kurumları ve Mehmetçik Dershaneleri işbirliği ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki orta öğretim çağına gelmiş ve üniversiteye hazırlanan öğrencilere kaynak kitap yardımı yapıldı. Törene 2’nci Ordu İdari Kurmay Başkanı Kurmay Albay Cumhur Kıcanaoğlu, Final Dergisi Dershaneleri Kurucusu Eyüp Bilbay, Malatya Vergi Müfettişleri Grup Başkanı Mahmut Polat ile birlikte davetliler katıldı.

Törende konuşan Final Dergisi Dershaneleri Kurucusu Eyüp Bilbay, “Doğu ve Güneydoğu’da imkansızlıkları nedeniyle özel dershanelere devam edemeyen, hatta kendi illerinde kütüphanelerde ve kitapevlerinde kitap temin edemeyen o yöredeki evlatlarımızı yetiştirmek üzere önümüzdeki bir öğretim yılı boyunca kullanacakları kitap setlerini, yaprak testlerini ve iki tanede deneme sınavı da yaparak onlarında puan kartlarını ileterek öğretim yılı içerisinde de mutlaka bu öğretiminde takipçisi olarak öğrencilerimizi üniversite sınavlarına hazırlıyoruz. Burada bir tek amacımız var, bunlara mutlak ve mutlak bu öğrencilere üniversite kapılarını aralamaktır, bu öğrencileri üniversiteli yapmaktır. Özellikle ben burada Mehmetçiğe teşekkür ediyorum. Asil görevinin savunma olmasına rağmen ikinci gönüllü görev olarak eğitim işini yürütüyorlar” diye konuştu.

2’nci Ordu İdari Kurmay Başkanı Kurmay Albay Cumhur Kıcanaoğlu ise şunları söyledi: “Bilim ve teknolojinin sürekli olarak kendisini yenilediği çağında; eğitimin, buna bağlı olarak kaliteli yüksek eğitim ve öğretimin önemi giderek artmaktadır. Büyük önder Atatürk’ün belirttiği üzere ‘Çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkmak’ hepimizin öncelikli hedefidir. Milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerinin birlik ve kurumları, konuşlu oldukları il, ilçe ve köylerimizde yaratacağı etkileşim ortamı içerisinde halkımıza destek olmayı vazifeleri arasında saymaktadır. Bu kapsamda; her yıl gençlerimizi üniversite sınavlarına hazırlamak maksadıyla kurulan Mehmetçik Dershanelerinde üniversite sınavlarına hazırlık kursları düzenlenmektedir. Bu çabamıza başta valiliklerimiz il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri olmak üzere çeşitli kurum ve kuruşlardan aldığımız destek, bu konudaki inancımızı pekiştirmekte, daha büyük hedeflere ulaşma yolunda bizlere güç ve moral kaynağı olmaktadır. Bugün teslim edilecek üniversiteye hazırlık kitap setleri, birlik ve kurumlarımızdan gelen temsilci arkadaşlarımız vasıtasıyla yeterli imkanı olmayan ilçelerimizde faaliyet gösteren Mehmetçik Dershanelerine götürülecek ve gençlerimizin hizmetine sunulacaktır. Yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin yetişmesine vermiş olduğunuz bu özel ve anlamlı destek için teşekkür ediyorum.”

2’nci Ordu İdari Kurmay Başkanı Kurmay Albay Cumhur Kıcanaoğlu, geleneksel hale getirilen kaynak kitap yardımlarından dolayı Eyüp Bilbay’a teşekkür ederek, plaket ve teşekkür belgesi verdi.

Tören sembolik olarak kitap tesliminden sonra sona erdi ve kitaplar Ağrı Doğubeyazıt, Erzincan, Aziziye, Palandöken, Yakutiye, Siirt, Şanlıurfa, Bitlis-Tatvan, Bayburt, Malatya, Elazığ, Iğdır, Kars-Sarıkamış, Hakkari-Çukurca ve diğer il ve ilçe merkezlerine gönderildi. Kaynak kitaplarından toplam 3 bin 200 öğrenci yararlanacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız