SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"3 bin 489 Vana Aktif Hale Getirildi"

0
Güncellendi - 2018-02-02 02:15:44
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü altyapıda oluşan arızalara hızlı bir şekilde müdahale ediyor. İçmesuyu hat vanalarının bakım, onarım, yenileme, vana iptali ve yükseltme çalışmaları yapıyor. Çalışmalar kapsamında 4 yıl içinde 3.489 vana aktif hale getirildi.

Oluşan içmesuyu arızalarını hızlı bir şekilde çözüme kavuşturduklarını belirten Genel Müdürü Doç. Dr. Özgür Özdemir, “Kurulduğumuz günden itibaren Malatya genelinde kapsamlı çalışmalar yapıyoruz. Şehrimizin içmesuyu hat vanalarının tamamını tespit ederek kayıt altına alıyoruz. Kayıt altına aldığımız bu vanalarda, bakım, onarım, yenileme, vana iptali ve yükseltme çalışmaları yapıyoruz. Bu kapsamda son 4 yılda; 2.036 adet hat vanası yükseltme çalışmaları yaptık. Arızalanan 722 adet vananın onarımını gerçekleştirdik. Çalışmalarımız esnasında ihtiyaç olan yerlere 586 adet yeni vana montajı yaptık. Eskiyen 145 adet hat vanalarını yeni vanalarla değiştirdik.” dedi.

Çalışmaların öncesi ve sonrasıyla ilgili bilgi veren Genel Müdür Doç. Dr. Özgür Özdemir, “Hat vanası yükseltme çalışmalarımızdan önce bir sokakta arıza olduğunda, hat vanaları asfaltın altında olduğu için suyu depodan kesiyorduk. Depodan suyun kesilmesiyle diğer mahallelerin de suyu kesiliyor ve vatandaşlarımız mağdur oluyordu. Yapılan çalışmalarla birlikte, bir sokakta oluşan arızadan dolayı sadece o sokağın suyu arıza giderilinceye kadar kesiliyor. Bir sokakta oluşan arızadan diğer mahalleler etkilenmiyor. Şehir genelinde hat vanalarının yükseltilmesi ve aktif hale getirilmesi için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla sağlam bir altyapı ağı oluşturduk. İnşa ettiğimiz sağlam altyapı çalışmaları sonucunda arıza ve bağlantı çalışmaları dışında su kesintileri yaşanmıyor. Şehrimiz ve insanımızın yaşam kalitesini daha da yükseltmek için çalışıyoruz.” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız