SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"3 Bin Kişilik Yurt İhtiyacı Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:58:19
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da yüksek öğrenim öğrencileri için yurt ihtiyacı bulunduğu bildirildi 

Yüksek Öğrenim Kredi Ve Yurtlar Kurumu Malatya Bölge Müdürü Şahin Kayaduman, makamında yaptığı basın açıklamasında, Malatya’da 3 bin kişilik öğrenci yurdu ihtiyacı olduğunu belirterek, öğrencilere yurt temin etmenin yanı sıra, öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif faaliyet de yardımcı olduklarını söyledi.

Malatya, Elazığ, Tunceli ve Adıyaman illerinin bağlı bulunduğu Malatya Bölge Müdürlüğü olarak öğrencilerdin barınma ihtiyaçlarını gidermek için çaba gösterdiklerini ifade eden Kayaduman daha sonra şunları söyledi:

“Bütün yurtlarımızda, liderlik, kişisel gelişim, farkındalık ve kariyer seminerleri verilmeye başlanmıştır. Arzu eden öğrencilerimizin iştirak ettiği bu seminerler, Mart ve Nisan aylarında devam edecektir. Bu seminerler Üniversitelerimizde konunun uzmanı akademisyenler tarafından verilmektedir.

Sanatsal etkinlikler kapsamında, diğer illerimizde olduğu gibi Malatya’mızda da 23 Mart 2013 Cumartesi akşamı İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Salonunda Beyaz Düşler Grubunun katılımıyla tiyatro, müzik ve şiir programı yapılacaktır. Program tüm halkımıza açıktır.

Bütün illerimizde, Sarıkamış şehitlerini konu alan ve 8 Mart 2013 tarihinde vizyona giren Eve dönüş filmi ile Çanakkale şehitlerini konu alan ve 15 Mart 2013 tarihinde vizyona girecek Çanakkale Yolun Sonu filmlerine, isteyen tüm öğrencilerimiz, ücretsiz olarak Yurt-Kur Sinema Günleri programı kapsamında götürülecektir. Öğrencilerin gidiş ve gelişleri tarafımızdan organize edilecektir.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü ile Diyanet işleri Başkanlığı arasında yapılan protokol gereği, bir program dahilinde bütün yurtlarımızda Müftülük elemanlarınca sohbet programları düzenlenecek ve yıl sonuna kadar devam edecektir.

Yine aynı protokol kapsamında bütün yurtlarımızda arzu eden öğrencilerimize ve personelimize, Müftülük mensupları tarafından verilecek Kuran-ı Kerim ve Dini bilgiler kursları düzenlenecek ve bu kurslar yıl sonuna kadar devam edecektir.“

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız