SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Meydanda 3 Bin Kişiyle İftar

0
Güncellendi - 2016-06-12 17:53:12
Meydanda 3 Bin Kişiyle İftar
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesinin, Rabia Parkında düzenlendiği meydan iftarında üç bin kişi aynı sofrada iftar etti. İftar Programına a-haber "akşam ajansı" canlı yayınla bağlantı yaparken Vuslat TV programı canlı yayınlandı.

İlk Meydan İftarını Melekbaba Mahallesinde ilk kez oruç tutan 500’e yakın çocuk için düzenleyen Yeşilyurt Belediyesi, ikinci olarak Özalper, Abdulgaffar, Samanlı ve Şeyhbayram Mahallelerinin birleştiği Rabia Parkında iftar verdi. İçinde Rabia Anıtı, Esma Biltaci Kültür Merkezi ve yaşam alanlarının bulunduğu Rabia Parkında düzenlenen meydan iftarında üç bin kişi aynı sofrada iftar etti.

HACİVAT ROLÜNÜ BAYAN OYUNCU CANLANDIRDI

Yeşilyurt Belediye Tiyatrosu tiyatrocuların Nasrettin Hoca ve Hacivat-Karagöz kostümleriyle mahalleleri dolaşıp vatandaşları meydan iftarına davet etmeleriyle başlayan etkinliğe üç bin vatandaş katıldı. Hacivat-Karagöz tiplemeleriyle iftar öncesi bir gösteri gerçekleştiren Ömer Konakçı ve İrem Alhan büyük beğeni topladı. İrem Alhan, Hacivat rolüyle vatandaşların şaşkınlığı arasında rolünü başarıyla sergiledi.

Kuran-ı Kerim Tilavetinin ardından Diriliş İlahi Grubunun gönülleri feth eden ilahileri, Muhammet Kaya’nın ney dinletisinden sonra Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen Nasrettin Hoca ve Hacivat-Karagöz oyunları mahalle sakinleri ve çocuklar tarafından ilgiyle takip edildi.

BAŞKAN POLAT, “RABİA PARKINDAKİ İFTARIMIZ, PAYLAŞMA VE DOSTLUK ADINA ÖNEMLİ"

Rabia Parkındaki iftar programına dört ayrı mahalleden her yaştan vatandaşın katılarak birlikte iftar yapmasının Ramazan ayının ruhuna yakışan görüntülerin ortaya çıkmasını sağladığını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Rabia parkında huzur ve güven içerisinde oruç açtığımız için Allah’a şükürler olsun. 7’den 70’e tüm mahalle sakinlerini burada görmek hepimizi ziyadesiyle mutlu etmiştir. Birliğimiz ve dirliğimiz daim olsun. Rabbim Ramazan ayını en güzel şekilde istifade eden kullarından eylesin. Ramazan rahmet, mağfiret ve bereket ayıdır, kendi nefsimizi hesaba çekerek ‘Rabbimize ne kadar fazla yaklaşabiliriz’ düşüncesinde olduğumuz çok güzel günlerden geçiyoruz. Hep birlikte aynı masada karşılıklı ekmeğimizi paylaşarak orucumuzu açma fırsatı verdiği için Cenab-ı Allah’a hamdolsun” dedi.

BAŞKAN POLAT, “RAMAZAN AYINDA NE KADAR DAHA FAZLA İSTİFADE EDEBİLİRİZ, BUNUN GAYRETİ, AZMİ VE ÇABASI İÇİNDEYİZ"

Ramazan Ayının Kuran- Kerim ayı olduğuna dikkat çeken Başkan Polat, “Yeşilyurt Belediyesi olarak halkımıza karşı sorumluluğumuz gereği Ramazan ayında ne kadar daha fazla istifade edebiliriz, bunun gayreti, azmi ve çabası içindeyiz. Meydan iftarlarının gayesi ve çabası da aslında budur. Ramazan Kuran Kerim ayıdır, küskünler varsa barışsınlar, ihtiyaç sahibi kardeşlerimize el uzatalım. Yardıma muhtaç kardeşlerimiz bizim kardeşlerimizdir. Bu toplum yardımseverliği ve paylaşım gücüyle ayakta durmaktadır. Ülkemizde şu an üç milyona yakın muhacir kardeşimizi misafir ediyoruz. Bu ruh ve heyecan ancak Anadolu topraklarında ve aziz milletimizde olur. Meydan İftarlarıyla tüm halkımızla birlikte iftar yapacağız. Rabia Parkında verdiğimiz iftar davetimize katılan tüm mahalle sakinlerine, dört mahallemizin muhtarlarına içten teşekkür ediyorum. Rabbim oruçlarımızı kabul etsin” dedi.

Meydan İftarlarında kültürel etkinlikler düzenlediklerini sözlerine ekleyen Başkan Polat, “İftar programlarımızda her yaştan vatandaşımızın ilgi duyabileceği ve takip edebileceği etkinlere ağırlık veriyoruz. Kuran-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin yanı sıra öz değerlerimiz ve geleneklerimizi yansıtan Meddah, Orta Oyunlar, Nasrettin Hoca ve Hacivat-Karagöz gibi tiyatro oyunları da Yeşilyurt Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelenmektedir. Tiyatrocu kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

BİNLERCE MAHALLE SAKİNİ AYNI SOFRADA İFTAR YAPTI

Paylaşma ve dayanışmayı artıracak etkinlikler nedeniyle vatandaşların teşekkürlerini alan Başkan Polat, iftar programına yoğun ilgi gösteren mahalle sakinleriyle yakından ilgilendi. Rabia Parkında düzenlenen iftara katılan binlerce mahalleli okunan ezanla birlikte dualarla iftarlarını yaptı.

RABİA PARKINDAKİ İFTAR ÇOŞKUSU A-HABER VE VUSLAT TV EKRANLARINDAN DÜNYA’YA YANSIDI

A-Haber ve Vuslat Televiyzonu, Rabia Parkında binlerce vatandaşın aynı anda oruç açtığı iftar etkinliğini canlı yayınla tüm dünyaya aktardı. Belediye Başkanı Polat, A-Haber ve Vuslat Televizyonu aracılığıyla Türkiye ve Dünyanın birçok yerindeki Malatyalılara Ramazan Ayıyla ilgili dileklerini iletti.

Bülten

a3

a4

a5

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Azsiz (7 yıl önce)
    Adsiz
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Keşke her kesime, her inanç ve değere de aynı mesafede olsanız. Keşke ayrımcılık yapmasanız. O zaman her şey daha güzel olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (7 yıl önce)
    Evet güzel bir organizasyon ama keşke biraz daha bekleyip parkın halini görselerdi ;sadece ortadaki lamba yanıyor etraftaki lambaların hiçbiri yanmıyor.Defalarca park bahçeler müdürlüğünü aramamıza rağmen ilgilenen yok ,karanlık nedeniyle aileler parktan istifade edemiyor ve yapılan kültür merkezinin etrafı 15-20 tane serserinin mekanı olmuş ileride burada olacaklardan kim sorumlu olacak ...yazık çok yazık
    0
    0
    Yanıtla