SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'3 Bölgede Karantina Var'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanyol ve Doğanşehir ilçesindeki kuduz karantinaları devam ediyor. Pütürge ilçesinde ise sürü halinde gezen kurtlar korku salıyor.

Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Nedim Şahingil, "Doğanyol'da vatandaşların hayvanı öldürmesi sonucu kafası Elazığ'a gönderildi. Ancak kafatasındaki beyin dağıtıldığı için kuduz teşhisi muayenesi yapılamadı. Kuduz muamelesi işlem yapılsın diye bize rapor geldi. Oradaki insanların Sağlık İl Müdürlüğü'ne başvurmalarını istedik. Şuan Doğanyol'da panik havasına dönmüş olacak ki, 35 kişi aşıya başvurmuş durumda. Şuanda ilçede her türlü tedbirler alınmış durumda" dedi.

Şahingil, Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü kasabasında da vatandaşların hastalıklı ineği kesmesi sonucunda kafasını Elazığ'a gönderildiğini ve raporun hayvanın kuduz olduğu şeklinde gönderildiğini söyledi. Şahingil, "Şuanda Sürgü kasabasında idari tedbirler alınmıştır, aşı çalışmaları devam ediyor. Halka bilgi verildi" şeklindeki ifadelerini aktardı.

Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Nedim Şahingil, Pütürge ilçesinde de sürü halinde gezen kurtlardan dolayı kuduz pangini yaşandığını söyleyerek, "Pütürge de üç alanda kurt sürüsü dağınık bir alanda sürü halinde geziyorlar. Bir vatandaşa saldırdılar ve kurt vatandaşlarca öldürüldü. kuduz muamelesi varmış gibi karantina altına alındı" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız