SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3. Bölgeden 3 Malatyalı

A- A+ PAYLAŞ

Milletvekili genel seçimlerinde İstanbul 3. bölgeden Malatyalı 3 milletvekilin seçilmesi dikkat çekti. 

İstanbul 3. bölgeden Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Mevlüt Aslanoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) İhsan Barutçu ve Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) destek verdiği bağımsız milletvekili adayı Sebahat Tuncel, Malatyalı vekil olarak kayıtlara geçti. Üç Malatyalı vekilin de aynı bölgeden seçildikleri görüldü.

Bu isimlerden İhsan Barutçu, ortaya çıkan "uygunsuz ilişki" kaseti nedeniyle, partisinden ihraç edilmiş, ancak kendisi adaylıktan istifa etmemişti.

MHP'nin Ankara 1. bölgeden seçilen milletvekili Zuhal Topçu'nun da aslen Darendeli olduğu bildirildi.

Ayrıca; Malatya eski emniyet müdürlerinden Abdulkadir Aksu İstanbul'dan, Malatya eski Valilerinden olan Oğuz Kağan Köksal Kırıkkale'den, İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin rektör Cemil Çelik'le anlaşmazlığa düşerek görevden ayrılan eski dekanı Cem Zorlu Konya'dan AKP milletvekili olarak, Malatya eski Vali yardımcılarından Enver Erdem Elazığ'dan MHP  parlamentoya girdiler.

Bu arada, Malatya'dan 3 yeni isim de milletvekili olmaya hak kazandı. AKP'den Cemal Akın ve Mustafa Şahin, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) ise Veli Ağbaba Malatya'dan meclise giden yeni vekiller oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız