SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'3 Bölgeden Biri Malatya'ya'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, İhsan Koca ve Mehmet Şahin toplu halde Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (TSO) ziyaret ederek, oda başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ile görüştü.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, yapılan ziyareti memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, Malatya'da siyasetçilerle sivil toplum kuruluşlarını arasındaki diyalogun sorunların çözümüne katkı sunduğunu belirtti.

Hasan Erkoç özetle; “Malatya’nın sorunlarını tüm kuruluşlarla birlikte ortak akılla çözme konusunda ki kararlılığımız sürüyor. Dünyadaki ve ülkemizde ki ekonomik kriz, siyasetteki belirsizlik ülkemizde ki iş dünyasını etkilediği gibi ilimizde ki işadamlarını da etkiliyor.Ama sbuna rağmen iş adamlarımız, sanayicilerimiz heyecanlarını hedeflerini kaybetmediler. Siyasetçilere tabanın sesine, milletin sesine kulak vermelerini ve şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da sorunlara çözüm üretmeleri yönünde çağrımız olacaktır. İş dünyası istikrarsızlığı kabul etmiyor. Ayrıca önümüzdeki günlerde yeni teşvik yasaları çıkartılacak. Malatya’mızın da bu teşviklerden yararlanması gerekiyor. Gerçi Milletvekillerimiz canla başla çalışıyorlar ama bu teşvik yasaları takip etmeleri ve Malatya’nın da bu kapsamda yer almalarını şansa bırakmamaları gerek” dedi.

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, seçimden sonra Malatya'nın sorunlarına sivil toplum kuruluşları ile birlikte çözüm bulma sözü verdiklerini hatırlatarak, bunu yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Milletvekili Öz, Türkiye'nin AKP iktidarı ile ekonomide ve sanayide önemli noktalara geldiğini söyleyerek, bu durumun birilerini rahatsız ettiğini ifade etti.

Milletvekili Öz, Kalkınma Ajansları adı altında kurulacak olan bölge müdürlüklerden birisinin Malatya'da kurulacağını, Devlet Planlama Teşkilatı'nın çalışmasına göre bu kurumun 2009'da Malatya'da kurulacağını ön görüldüğünü aktardı. Öz, "Doğuda 3 ile Kalkınma Ajansı kurulacak. Birisi Van, birisi Erzurum ve birisi ise Malatya'dır. Van ile Erzurum'un 2008 yılında açılması, Malatya'nın ise 2009'da açılması planlanıyor. Ama biz yapacağımız girişimle, Kalkınma Ajansı'nın bu yıl açılmasını sağlamaya çalışacağız. Malatya'ya Elazığ, Bingöl ve Tunceli bağlı olacak" dedi.

Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, teşvik uygulamasının 5 yıl daha uzatılacağını ve Malatya'nın eskisi gibi teşviklerden yararlanacağını belirtti. Fındıklı, Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Biriliği'ne ve diğer sivil toplum kuruluşlarına sorunların çözümü için verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız