SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Boyutlu Malatya..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da tüm cadde ve sokakların 360 derecelik açıyla çekilen görüntülerinin bilgisayar ortamına aktarılacağı ve özellikle il dışındaki Malatyalıların böylece memleketlerini izleyebilecekleri belirtiliyor.

Malatya Belediyesi'nin konuya ilişkin çalışmasının anlatıldığı basın bülteni şöyle:

"Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Güven, “Hemşerilerimiz artık sanal ortamda Malatya’daki tüm cadde ve sokakları ayrıntılarıyla görme imkânı bulacaklar.”

Vatandaşlara hızlı, güvenilir ve kaliteli hizmet verebilmek amacıyla çalışmalarını yoğun bir gayretle sürdüren Malatya Belediyesi tüm cadde ve sokakların 360 derecelik açıyla video çekimini gerçekleştiriyor. Dünyadaki en son teknolojiyle çekilen bu görüntüler sayesinde Malatya’nın 2.813 cadde ve sokağının görsel bilgileri bilgisayar ortamına aktarılacak.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Güven, MAKBİS (Malatya Kent Bilgi Sistemi) projesi kapsamında oluşturulan Dijital Arşiv ve Doküman Yönetim Sistemi, Akılı Kent, Akıllı Bilet, Akılı Durak, Akıllı Sayaç çalışmalarını bir adım daha ileri taşıyarak kentimizin 360 derece video çekiminin başlatıldığını söyledi.

Başkan Yardımcısı Fatih Güven, “Çekim aracımızın üzerine özel bir kamera monte edilerek cadde ve sokaklar 360 derecelik bir açıdan çekilip, GPS yardımıyla koordinatlandırılıyor. Yaklaşık 670 kilometrelik mesafede gerçekleştirilen çalışma sonucu elde, edilen görüntüler MAKBİS (Malatya Kent Bilgi Sistemi) ile siz değerli hemşerilerimizin hizmetine sunulacaktır” dedi.

Bir Tıkla Üç Boyutlu Malatya

Bilgi İşlem Müdürü İsmail Güney, “MAKBİS (Malatya Kent Bilgi Sistemi) projesi ile sanal ortamda şehrin cadde ve sokaklarıyla ilgili görsel ve konumsal bilgiye anında ulaşılabilecek…”

Kamera çekimleri ile ilgili teknik bilgi veren Bilgi İşlem Müdürü İsmail Güney, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın göreve geldikten sonra gündeme getirdiği Malatya Kent Bilgi Sistemi Projesinin ardından Bilgi İşlem Müdürlüğü olarak “Malatya Akıllı Kent Oluyor” söyleminden yola çıktıklarını söyledi.

Bilgi İşlem Müdürü İsmail Güney, “Dünyadaki en son teknolojiyle çekilen GPS Koordinatlı 360 Derece kamera çekimi teknolojisini Ülkemizde birkaç belediye kullanıyor ve bizde o belediyelerden biriyiz.

Belediyemizin teknik alt ve üst yapı çalışmaları için de büyük kolaylık sağlayacak olan bu çalışma sonrası, kaldırım, yol ve binalarla ilgili bilgilere ve görüntülere ulaşabilecektir. Bu proje ile vatandaşlarımız sanal ortamda e-Belediye uygulamamıza girerek mahallelerini caddelerini yürüyormuş hissiyle gezebileceği gibi il ve yurt dışında olan vatandaşlarımız da özlemlerini giderecekler.

İl genelindeki tüm cadde ve sokakların görüntü arşivlerinin kapsamlı olarak oluşturulacağı bu sistem belediyemiz Müdürlüklerinin yaptıkları bütün çalışmalarda kolaylık oluşturacaktır. Bu görüntüler ile proje yapılması, yönetilip denetlenmesi sağlanacaktır. Sistemimiz bundan sonraki süreçte dinamik bir şekilde 6 ayda, 1 yılda bir tekrardan çekimlerle güncellenmiş olacaktır” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız