SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Büyüklere Sabıkalı Taraftar Cezası

A- A+ PAYLAŞ

F.Bahçe, G.Saray ve Beşiktaş'ın, “Sporda Şiddeti Önleme Kanunu” kapsamında valiliklere bildirmek zorunda olduğu taraftar temsilcileri, sabıkalı çıkınca "3 büyükler"e 750 bin YTL para cezası verildi.

Tribünde şiddeti önlemek için Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı tarafından hazırlanan kanuna uymadığı gerekçesiyle Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'a 250'şer bin YTL para cezası verildi. 5149 sayılı Kanunun 10. maddesine göre “spor kulüplerinin taraftarları arasında yeterli sayıda taraftar temsilcisini belirleyerek, bu kişilerin açık kimliklerini, adres ve adli sicil bilgilerini, bulunduğu yerlerdeki il veya ilçe müdürlüğüne bildirmesi gerekiyor.

Bunun yanı sıra, “Yükümlülüklerin süresi içinde yerine getirilmemesi halinde mahallin en büyük mülki idari amiri tarafından her sezon için en üst liglerdeki kulüplere 250 bin YTL, ikinci lig kulüplerine 100 bin YTL, üçüncü lig kulüplerine 10 bin YTL idari para cezası verilir” hükmü yer alıyor.

TEMSİLCİLER SABIKALI

Galatasaray Kulübü'nün taraftar temsilciliğiyle ilgili İstanbul Valililiğine gönderdiği taraftar temsilcilerinin durumu netlik kazanmazken, adli sicil kayıtlarına rastlandığı ya da bu sorumluluğu üstlenmediği öne sürüldü. Kulübün de temsilcilerin yerine yeni temsilcilerini belirlemediği ortaya çıktı.

Beşiktaş'ın taraftar temsilcisi olarak valiliğe bildirdiği 19 kişiden 10'unun çeşitli suçlardan kayıtları bulunduğu gerekçesiyle taraftar temsilcilikleri uygun bulunmadı. Diğer 9 kişinin ise taraftar temsilcisi olabilecekleri belirtildi.

Fenerbahçe Kulübü'nün de bildirdiği taraftar temsilcisinin adli sicil kaydına rastlanmasından sonra, 5149 sayılı kanunun 10. maddesinin uygulama güçlüğü nedeniyle yeni taraftar temsilcisini bildirmediği öğrenildi.

Bu gerekçelerle 3 büyük kulübe kanunun öngördüğü 250'şer bin YTL para cezası verilmesi kararlaştırıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız