SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Camide Regaib Kandili Mevlidi

A- A+ PAYLAŞ

Bu gece Regaib Kandili.. Malatya Müftüsü Bekir Gerek, kandil dolayısıyla yatsı namazından sonra Yeni, Söğütlü ve Turgut Özal Camilerinde mevlit programı düzenlendiğini belirterek, vatandaşları bu programlara katılmaya çağırdı.

Müftü Gerek, "Regaib kelimesi, rağbet olunan çok kıymetli şey, bol ihsan ve yüksek bahşiş anlamına gelmektedir. Bu gecede mü'min kullara Allah'ın rağmetinin, lütuf ve inayetinin bol bol verildiği için bu geceye Regaib denmiştir. Bu gece, kulun yalvarış ve yakarışlarını yüce Mevlaya sunacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Rahmet ve mağfiret gecesidir.

Bu geceye mahsus özel bir ibadet şekli yoktur. Ancak; namaz kılarak, bol bol Kur'an-ı Kerim okuyarak, tövbe istiğfar ederek günahlarımızın bağışlanması için Cenab'ı hak'tan af dileyelim.

Çevremizde bulunan ve geçim sıkıntısı çeken yoksullara, düşkünlere, kimsesizlere yardım elini uzatalım, onların dertlerine ortak olmaya çalışalım. Başta anne ve babamız olmak üzere büyüklerimizi ziyaret edip ellerini öpelim, onların hayır dualarını alalım. Gönül sarayımızı bulandıran haset, kim, düşmanlık gibi kötü düşüncelerden uzak duralım. Dargın ve kırgınları barıştıralım. Kalplerimize aile ve cemiyet hayatımıza sevgi, barış ve iyilikleri hakim kılalım. Huzurumuzu ve ülke bütünlüğümüzü bozmak isteyenlere karşı tek kuvvet duralım. Dualarımızla geçmişlerimizin ve şehitlerimizin ruhunu şad edelim.Çocuklarımızı da alarak camilere koşalım. Namazlarımızı camilerde cemaatle kılalım."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız