SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Eski Genelkurmay Başkanına Takipsizlik

A- A+ PAYLAŞ
Işık Koşaner, İlker Başbuğ ve Yaşar Büyükanıt’ın da aralarında bulunduğu 8 emekli general hakkında soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı. Savcı Hüseyin Ayar tarafından yürütülen soruşturma 11 Kasım'da sonlandırıldı emekli Genelkurmay Başkanları hakkında takipsizlik kararı verildi. Takipsizlik kararında, “Soruşturmamıza konu ele geçirilen belgeler içinde bu şüpheliler ile ilgili atılı suçu işlediklerine dair kamu davası açmaya yeterli delil elde edilemedi" denildi.
 
Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde şikayet dilekçesi sunmuştu.
 
Çevik, Eski Genelkurmay Başkanları emekli Orgeneraller Işık Koşaner, İlker Başbuğ, Yaşar Büyükanıt, emekli Orgeneraller İsmail Hakkı Karadayı, Çevik Bir, Doğu Aktulga ile emekli Tümgeneraller Abdullah Kılıçarslan ve Hüsnü Can Teller’i “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmak veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlamış ve bu isimler hakkında soruşturma başlatılmasını talep etmişti.
 
GENELKURMAY BAŞKANLARINA SORUŞTURMA
Çevik’in dilekçesini inceleyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın incelemesinin ardından Eski Genelkurmay Başkanları emekli Orgeneraller Işık Koşaner, İlker Başbuğ ve Yaşar Büyükanıt’ın da aralarında bulunduğu isimler hakkında soruşturma başlattığı ortaya çıktı. Yani genelkurmay başkanları dahil 8 general şüpheli konumundaydı.
 
ELE GEÇEN BELGELERDE SUÇU İŞLEDİKLERİNE DAİR YETERLİ DELİL YOK
8 general hakkındaki soruşturmayı, Balyoz soruşturmasının Savcısı Hüseyin Ayar yürüttü.
 
Soruşturma kapsamında şüpheliler ifadeye çağrılmadı ve soruşturma sonucunda şüpheliler hakkında takipsizlik kararı verildi. Şüpheliler hakkında dava açılmaya gerek görülmedi. Savcı Hüseyin Ayar tarafından verilen takipsizlik kararında soruşturmanın ‘Adem Çevik isimli vatandaşın şikayeti üzerine başlatıldığı’ belirtildi.
 
Takipsizlik kararında şöyle denildi: “Soruşturmamıza konu ele geçirilen belgeler içinde bu şüpheliler ile ilgili atılı suçu işlediklerine dair kamu davası açmaya yeterli delil elde edilemedi."
 
AYİM ÜYESİ OĞURLU’YA DA TAKİPSİZLİK
Gölcük Balyoz soruşturması kapsamında tutuklama istenilen Askeri Yüksek İdari Mahkemesi (AYİM) İkinci Daire Başkanlığı üyesi Kurmay Albay Osman Gündüz Bora Oğurlu hakkında da geçtiğimiz gün takipsizlik kararı verilmişti. Oğurlu’nun avukatı Hakan Tunçkol savcılığa dilekçe vererek, müvekkili Oğurlu’nun yüksek mahkeme üyesi olduğunu ve sivil mahkemelerde yargılanamayacağını belirtmiş ve savcılık Oğurlu hakkında dava açılmasına gerek görmemişti
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız