SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'3 Fabrikada 2 Bin Kişi İstihdam Edilecek'

0
Güncellendi - 2020-11-24 05:24:23
'3 Fabrikada 2 Bin Kişi İstihdam Edilecek'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’da Afet Barınma Sistemleri Fabrikası ile Çadır ve Tekstil Fabrikası inşasının devam ettiği alanı ziyaret ederek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Atıl vaziyetteki Vagon Onarım Fabrikası’nın dönüştürülmesiyle başlayan süreci yakından takip eden Başkan Gürkan, Kızılay’ın yaptığı fabrikaların tamamlanmasıyla Türkiye’nin ve Orta Doğu’nun en büyük merkezinin Malatya’da olacağını söyledi. 

Daha önce Vagon Onarım Fabrikası olarak yapımı gerçekleştirilen ama bir türlü faaliyete geçirilemeyen yapının tekrar kazandırılması için Kızılay’a devredilen alanda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan incelemelerde bulundu. Alt yapısı, üst yapısı ve çevre düzenlemesinin Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan alanda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’a, Kızılay Genel Merkezi Denetleme Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Yalçın, Kızılay Sistem Yapı A.Ş Üretim Müdürü Mustafa Kaya, Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu, Genel Sekreter Yardımcıları ile Daire Başkanları eşlik etti.

Kızılay Malatya Şube Başkanı Ramazan Soylu inceleme gezisinde fabrika alanlarının inşasında gelinen son durumu aktardı. Soylu, “Malatya’nın yıllardır bekleyen ve büyük bir fabrika olarak düşünülen yerinde Türk Kızılay’ı olarak hem Türkiye’nin hem de Orta Doğu’nun en büyük üssü haline gelen fabrikamızın inşaat alanını Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan ile birlikte inceledik. İnşaatımız hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşaatımızı yılsonu itibariyle bitirme noktasına geldik. İnşaatımızın yapımında özellikle alt yapı ve çevre düzenlemesinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan hep yanımızda oldu ve büyük katkılar sağladı. İnşaatın hızlı bir şekilde ilerlemesi için hemen hemen her hafta bizleri ziyaret ederek büyük bir katkı sağladı. Şahsım ve Türk Kızılay’ı adına kendilerine çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız Sayın Başkanım diyorum” dedi.

Kızılay Sistem Yapı A.Ş Üretim Müdürü Mustafa Kaya ise, fabrikaların çevresindeki ve benzeri diğer yolların alt yapılarında, sahanın özel endüstri merkezine dönüştürülmesinde Büyükşehir Belediyesinin çok ciddi desteklerini aldıklarını söyledi. Kaya, “Kızılay Sistem Yapı olarak 37 bin 500 m2 kapalı alanı olan hafif çelik, prefabrik ve konteyner üretimi için yapmış olduğumuz yatırım çalışmalarımız devam ediyor. Zemin beton kaplamalarımız bitmek üzere. Mekanik, elektrik vb. alt yapı işlerimiz tamamlanmak üzere. İlk makine kurulumlarımız başlatıldı. İnşallah Ocak ayı içerisinde de makine kurulumlarımızı tamamlayıp fabrikamızı ilk faaliyetlerine başlatmayı planlıyoruz. Bu fabrikamızda tam kapasiteye geçtiğimizde 350 mavi yaka, 50’ye aşkın beyaz yakanın görev almasını da Kızılay olarak planlamaktayız. Diğer sahalarımızda olduğu gibi fabrikamızın çevresindeki tüm alt yapılarda da Büyükşehir Belediyemizin ciddi desteklerini alıyoruz. Bu anlamda Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kızılay’ın inşasına devam ettiği ve kısa süre içerisinde üretim faaliyetine başlayacağı fabrikaların, Malatya istihdamına ve Malatya ekonomisine büyük katkı sunacağını ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, merkezin Türkiye’de üretim noktasında önemli bir görevi üstleneceğini belirtti. Gürkan, “Kızılay’ın fabrika alanında yaptığı çalışmaları yerinde görüp incelemek maksadıyla alanı ziyaret ettik. Kızılay Sistem Yapı’nın prefabrik konut üreteceği, yaklaşık 37 bin 500 m2 kapalı alanı olan fabrikamızın son durumu hakkında bilgi aldık. Prefabrik konut üretecek olan fabrika yaklaşık 400 kişinin istihdam edileceği bir merkez. Bilindiği gibi Eski Vagon Fabrikası olan ve Kızılay’a devir edilen alanda üç fabrikamız bulunmakta. Lojistik merkezi, sistem yapı merkezi ve tekstil merkezi olacak. Bu 3 fabrikamızın toplamında yaklaşık 2 bin kişi istihdam edilecek. Bu istihdamla birlikte hem üretim noktasında hem yan ürünlerin geliştirilmesi noktasında hem istihdam noktasında Malatya ekonomisine ve Malatya insanına yarar sağlayacaktır. Bilindiği gibi eski Vagon Fabrikası 40 yıldır atıl bir durumdaydı. Yapmış olduğumuz girişimler neticesinde ölü yatırım diye tabir ettiğimiz ve yoğun çalışmalarına tanık olduğumuz, sistem yapı, tekstil fabrikası ve lojistik merkezi inşallah en yakın zamanda faaliyete geçecek. Kızılay’ın çalışmalarını sürdürdüğü fabrikalar tamamlandığında sadece bölgenin değil Türkiye’nin ve Orta Doğu’nun en büyük merkezi haline gelecektir. Dolayısıyla böyle bir yatırımın Malatya’ya gelmesinde emek sarf eden Hükümetimize, Kızılay Genel Başkanımız değerli hemşehrimiz Kerem Kınık’a, milletvekillerimize, Kızılay Şube Başkanı’na, Genel İdare Kurulu’na çok teşekkür ederim. Bu tesisin her aşamasında bizzat rehberlik eden Sistem Yapı AŞ. Üretim Müdürü Mustafa Kaya ve ekibine de teşekkür ediyorum. Çalışmaların Malatya’mıza ve Malatya insanımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Bülten

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

22 yorum yapılmış

  • Metin (3 yıl önce)
    arkadaşım kızılayın sayfasına üye olun ordan başvuru yapılacak
    0
    0
    Yanıtla
  • nazlidogan 7125@gmail.com (3 yıl önce)
    Başvuruyu nerden yapıyoruz
    0
    0
    Yanıtla
  • nazlidogan (3 yıl önce)
    İşe çok ihtiyacımız var
    0
    0
    Yanıtla
  • Nimet (3 yıl önce)
    Başvuru nasıl yapilacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Arkadaslar kamu personeli olarakmi ise baslayacaklar ilerde kadro alacalarmi bilgisi olan cevap yazabilirmi kpss denmi alacaklar
    0
    0
    Yanıtla
  • Aydın (3 yıl önce)
    Alımlar nezaman başlıyacak ve nereye muracat etmemiz gerekiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mağdur iş arayan (3 yıl önce)
    Şefim alım ne zaman başlıyor bilen var mı bilen varsa lütfen yazın
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (3 yıl önce)
    Alımlar nezaman başlayacak bilginiz var mıdır ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Dogansehilrli (3 yıl önce)
    Valla iş kuraysa alımda hayatta çıkmaz kaç kez başvurdum kurayla çıkanlar yedekler vs çıkmayanlar da adım yok nasıl bir torpilse artik
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 yıl önce)
    Başvurular nerden ne zaman bilgisi olan
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaplan (3 yıl önce)
    Liste hazırlanmıştır.Vekil tanıdıkları sevinsin, bizim gibi işsizler boşuna umutlanmasın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)Kaplan isimli kullanıcı yorumuna
    Sen evinde otur bu kafayla iş bulursun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aradığım yorum reis merak.etme listeler hazır
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdülkadir (3 yıl önce)
    Sayın yorumcular, insanlar size ne yapsın ki iyi olsunlar. Adamlar otuz senelik ölü yatırımı ayağa kaldırıyor yine suçlu oluyorlar. Burada yaptığınız her türlü karalama aynı zamanda malatyanın geleceğini karartmadır. Ben bu fabrika malatya halkına da üretim ve satış yapsın diye yazacaktım. Siz başkana bi küfretmediğiniz kalmış.. Geçen yıl birkaç çadır lazım olmuştu. Malatyada ikibin beşyüz dedikleri çadırın daha iyisini bin liraya Antepte yaptırdık. Hasütlüğünüz güzelim Malatyamıza zarar veriyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aslan (3 yıl önce)
    İyi güzel güzel yatırım 2000 istihdam olacaksa başvurular nerden ve nasıl olacak yine torpilliler girip diğerleri dışarıda mı kalacak Bunuda açıklasalar güzel olur
    0
    0
    Yanıtla
  • Başvurular işkurdan olacak kura çekilecek noter huzurunda .
    0
    0
    Yanıtla
  • Abi kpss denmi alacaklar yani memur olarakmi
    0
    0
    Yanıtla
  • VATANDAŞ (3 yıl önce)Aslan isimli kullanıcı yorumuna
    Siyasiler liste verecek, ona göre alım yapılacak elini hızlı tut listeye ismini yazdırmaya bak sonra hayal kırıklığına uğramayasın
    0
    0
    Yanıtla
  • vatandas (3 yıl önce)
    Kimse yazmamış şehrimiz adına çok sevinmisler unutmuşlar . Hayırlı olsun . Ben diyorum siyasilerde yanlışlar ,eleştirilecek çok şey var ama aramızda hasutluk çok..Bu şehir ilerlemesi için hasutlugun azalması lazım. Dışardan durumu iyi olup yatırım yapacak hemserilerinizi bile siyaset ,öncü ,buncu diye sogutanlar var.Eni sonu ekmek yiyecek bu şehrin adamı. Ararsan bulursun hata. İnsan yeterki boşluk arasın baba evladin evlat babanın açığını bulur..30 yıldan sonra iyi kötü boş ,lüzumsuz,atıl ,gereksiz bekleyen alan rezerv alan olmuş ekmek olmuş ,as olmuş bu şehir için aç aç diye bagiran arkadaşlar yav sezarin hakkı sezara. Açılınca Malatyahaber haber yapınca inşallah hayırlı olsun dersiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • yandaş (3 yıl önce)
    vagon fabrikasına dönmesinde sonu
    0
    0
    Yanıtla
  • Hayali (3 yıl önce)
    Dünya ve Türkiye de tek deyip Yakında ben yaptım der sahiplenir
    0
    0
    Yanıtla
  • Huzur (3 yıl önce)
    Yerini yapan çoktan yapmıştır
    0
    0
    Yanıtla