SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Milli Eğitim'in 'Perişan' Halleri!.

0
Güncellendi - 2016-09-24 18:31:02
Milli Eğitim'in 'Perişan' Halleri!.
A- A+ PAYLAŞ

*  Yeni ders yılıyla ilgili okul, öğrenci, öğretmen sayısı skandalı!.. Vali farklı, müdür farklı rakamlar söylüyor.. Milli Eğitimin resmi sitesinde ise daha farklı rakamlar var.

Eğitim ve öğretim kalitesi başta olmak üzere milli eğitimde ciddi sorunları bulunan Malatya'da, eğitim yönetiminin "aciz hali", yeni ders yılı başlarken okul, öğrenci ve öğretmen sayılarına ilişkin, 3 yetkili kişi ve kurumun farklı rakamlar vermesiyle bir kez daha ortaya çıktı. Okul ve öğrenci sayısı konusunda Vali Mustafa Toprak başka, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı başka rakamlar verirken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde ise daha farklı rakamların yeraldığı, ayrı açıklamalarda öğrenci sayısındaki farkın 23 bini bulduğu görüldü.

RAKAMLAR BİRBİRİNDEN FARKLI..

memMilli Eğitim Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yeralan bilgiye göre; 2016- 2017 eğitim ve öğretim yılına Malatya'da toplam 899 okul, 6 bin 969 derslik, 186 bin 092 öğrenci ve 12 bin 360 öğretmen bulunuyor. (Sitenin görseli yanda)

İlköğretim Haftası'nın başlaması dolayısıyla geçtiğimiz Pazartesi günü düzenlenen kutlama programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı; Malatya’da 2016-2017 eğitim-öğretim yılının 170 bin öğrenci, 6 bin 500 derslik ve 12 bin 500 öğretmenle başlattığını kaydetmişti.

Malatya Valisi Mustafa Toprak ise, yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada; 6 bin 079 derslikte toplam 163 bin 048 öğrenci ve 11 bin 206 öğretmenin ders başı yaptıklarını söylemişti.

MİLLİ EĞİTİM YÖNETİMİNİN ACZİ..

Eğitim ve öğretim kalitesinin düştüğü gözlenen Malatya'da, bundan sorumlu kurumların, okul, öğrenci, öğretmen sayısı gibi "net" olması gereken rakamlara dahi sahip bulunmadığı, verilen bilgilerin farklı olmasıyla ortaya çıkarken, bu durum, Milli Eğitim yönetimiyle ilgili zaafiyet ve yeterlilik tartışmalarına yolaçıyor.

Bu kurumlardaki kadrolaşmanın sorumlusu olan iktidar partisinin milletvekillerinin, 'liyakatı önemsemeyen' yaklaşımlardan vazgeçerek, yönetim ve eğitim- öğretim kadrolarının niteliğini artırma konusundaki kadrolaşma için çaba göstermeleri gerekiyor.

ARŞİV FOTO: Vali Mustafa Toprak (sağdaki) ve Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı (sağdan 2.) bir okul ziyaretinde..

Selahattin GÖKATALAY, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

valiokul

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

19 yorum yapılmış

  • ramazan (7 yıl önce)
    Yeşil tepedeki sorunu dile getiren ramazanla milli eğitimin genel sorunlarını dile getiren ramazan aynı kişiler değiliz.bu ülkede bir çok hizmet yapan bugünkü iktidar su güzel ülkede adam kayirmayi torpili bir kaldirabilse dinimizin emri olan işler ehil insanlara verilebilse sorunların büyük kısmı cozulur.din güzel aklaktir ben güzel ahlakı tamamlamak için gonderildim ilkelerini bırakarak en küçük bir işi için torpil arayan bunu da normal olarak gören hep kendisini düşünen bir topluma hükümet ne yapsın inşallah kamuda mülakat denilen ise almalar ve görevde yükselmeler kaldırılır.omrumde şunu gördüm adamı olmayan bir çok işin ehli değerli insanımız bir köşede yok olup gittiler.bu sorunları sayın cumhurbaşkanımız ve sayın başbakanımızın cozeceklerini bu sorunun ana kaynağının biz vatandaşlar olduğunu da biliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemal (7 yıl önce)
    Malatya Milli egitimin uygulamalari ve egitimdeki durumu. Okullarin fiziki durumu konusunda berbat durumda ve bircok ilde malatyanin egitim konusundaki durumundan haberdar. Benim anlamadigim bakanligin bu durumdan haberi yokmu. Bir denetleme mekanizmasi yokmu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özel eğitimci velisi (7 yıl önce)
    Sayın valim sayın milli eğitim müdürlerin gelinde turgut özal iş okulun halini görün okul öğrenci yönlendirmeleri hep torpille dönüyor Ram da torpile dur diyin ağır öğrencilerle doldurdular Okulu okul otistik ağır öğrencilerle doldu
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olursanız böyle konuşursunuz. Bahsettiğiniz konunun ramla ilgisi yok . okul idaresi hafif+otistik özel eğitim sınıfı açmış. Ram da uygun olan otistik öğrencileri varolan bu sınıflara gönderiyor. Gidin okulunuza söyleyin o sınıfı kapatsin ram öğrenci felan gönderemez. İftira atmadan önce biraz mevzuatı okusaniz keşke...
    0
    0
    Yanıtla
  • Özel eğitimci velisi (7 yıl önce)
    Turgut özal iş okulunda hafif düzeyde öğrencilerimiz okurken ağır otistiklerle dolduruldu, okul okulluktan çıktı 4 ağır öğrenci velisinin parmağı ucunda oynuyor Ramon Ada'm gibi yönlendirme yapmamasından ötürü torpilli Veli'ler çoçuklarına hafif düzey diye rapor çıkarması Okulu baştan çıkardılar altına yapan , konuşamayan , yemek yiyemeden öğrencinin neresi hafif sayın malatya ram hafif öğrencilerimizin günahı sizin buynunuza biri buna dur desin..
    0
    0
    Yanıtla
  • Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak diye buna denir. 1. Otistik öğrencilerin okulunuza gelmesini istemiyorsanız okul idaresi hafif+otistik özel eğitim sınıfını kapatsin. Böyle bir sınıf varsa ram doğal olarak uygun öğrencileri yönlendirir. Rama kizmaniz anlamsız. 2. Ramda zeka testlerine ve öğrenci performansına dayalı yönlendirme yapılır. Ağır çocuğa hafif tanısı atılmaz. Resmi ölçütler vardır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (7 yıl önce)
    Kaç öğrenci, kaç veli, kaç öğretmen, kaç müdür, kaç il milli eğitim çalışanı bir sorunla karşılaştığında milli eğitim müdürün odasına girip derdini anlatabilmiştir? Bingöllü olup kaç kişi yükselmemiştir? Haftalık toplantılarında kaç Malatyalı katılmış? Müdür yardımcılarından kaçı Malatyalı? .....
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (7 yıl önce)
    Yeşiltepe Ahmet parlak ilkokul binasını sayım yetkililer gelip birgün ziyaret etseler kokudan bakımsızlıktan kendi çocuklarını okuturlarmı acaba adrese dayalı okul sistemi olduğu icin çocuklarımızı çarşıda ki okullara gönderemiyoruz göndersek servis bulamıyoruz çarşıdaki okullarla kenar semtlerdeki okullar arasında neden bukadar ayrım var anlayamadım sonuçta orasıda devlet okulu lütfen eğitimde bari eşitlik olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (7 yıl önce)
    2017 yılında il içi il dışı ozur norm fazliligi yer değiştirmeleri hangi tarihlerde olacak ozurde il emri olacak mı 2017 yılında ilk kez öğretmenlik alımları mudur ve mudur yardımcılığı görevlendirmeleri hangi tarihlerde olacak bunlar 2016 aralık ayında açıklansa ve bu takvimin dışına kesinlikle çıkılması öğretmenler onlerini gorseler bütün yer değiştirmeler haziran temmuz ağustos aylarında olsa iyi olmazmi bunu yapmak cokmu zor.zorunlu bölge hizmetini bekar öğretmenler eşlerden ikisi de zorunlu hizmetini yapmamış ogretmen eşler ve eşleri çalışmayan ogretmler dışında kim yapıyor maalesef kimse yapmıyor.insallah bu sorunlar cozulur cozulecegindende eminiz .saygılarımla.
    0
    0
    Yanıtla
  • ramazan (7 yıl önce)
    Öğretmen olarak yetişen değerlerimizi argelerde projelerde okullarda idareci olarak gorevlendirip masa başında meslekten uzaklastiriyoruz her okulda bir mudur öğrenci işlerinden sorumlu bir mudur yardımcısı ve personel ödenek yazışma ve benzeri işler içinde bir memur yeterlidir belki şu anda 150 bin civarında öğretmenimiz idari kadrolarda ve değişik birimlerde öğretmenlik dışında başka işlerle uğraşıyorlar maaş karşılığı ders saatini doldurmayan öğretmenler ayrı bir sorunumuz milli eğitimde sorunlara neşter vuran sayın bakanım Ömer dincer bey biraz daha bakanlıkta kalsa devrim niteliğinde işler yapardı ama olmadı.su an il dışı ve ozur grubu atamaları ile yer değişiklikleri olduğundan öğretmen sayıları günlük değişmektedir sayın valimin sayın milli eğitim müdürünün ve web sitesindeki rakamların farklılık göstermesi normal olup büyütülecek bir şey yoktur
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (7 yıl önce)
    Malatya Teog da 60 larda 20. Sıralara çıktı. Eğitim de bir şey olmuyor diyenlere duyurulur. Hariçten gazel okuyan kişilere duyurulur.
    0
    0
    Yanıtla
  • maarif mektebi (7 yıl önce)
    il milli eğitimde eğitim üzerine konferans ver dense verecek bürokrat 1-2 yi geçmez adam sendecilik ayyuka çıkmış sağolsun bakanımız, genel başkan yardımcımız var ama malatyalı liyakat sahibi müdürlerimiz yok sanki malatyada eğitim nasıl çökertilir denip yapılanmış sonumuz hak getire
    0
    0
    Yanıtla
  • ali kaya (7 yıl önce)
    yeşiltepede 5 mahalle ortalama 30-40 bin kişinin yaşadığı yerde orta okul yok okul sıkıntımız var sayın editör bunları bir haber yapın beş mahalleye bir ilk okul yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • kaya (7 yıl önce)
    Büyük Güzel Malatya'm hakedildiği gibi yönetiliyor.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Black (7 yıl önce)
    Kitap yok, ödenek yok, öğretmen yok.... Eğitim bitti
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (7 yıl önce)
    İki çocuğundan biri 6. Sınıfa gidiyor sınıf mevcudu 35, diğeri 9. Sınıfa gidiyor sınıf mevcudu 34. Bir diğer konu tayinler: bu konuda da kadrolaşma adına çok ciddi usulsüzlükler yapıldığı öğretmen camiasında konuşulduğu gibi mağdurlar nezdinde de şüpheler mevcut. Örneğin ; Ağustos özür grubu atama döneminde bazı merkez okullar boş kadroları olmasına rağmen tayin tercihlerine açılmamış, atamalar neticelendikten 1-2 gün sonra resen atama adı altında hizmet puanı düşük olup ataması yapılmayan öğretmenlere sunulmuştur. Bu durum iki gün önce yüksek puanlı veya kıdemli öğretmenin şehire 100 km.ye varan uzaklığa tayin olmasına ve telafisi olmayan mağduriyetine sebep olmuştur. Sayın editörün bu konuyu da araştırması ve bu haksızlığa değinmesinde fayda görmekteyim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (7 yıl önce)
    Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara kürsülere, örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya Üniforma şeklinde giyilemez.
    0
    0
    Yanıtla
  • Abdullah (7 yıl önce)
    PERİŞAN Kİ TAM PERİŞAN. BİR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ DÜŞÜNÜN OKULLARINA ASILAN TÜRK BAYRAĞININ NE DURUMDA OLDUĞUNU GÖRMEZDEN GELİR Mİ. GELİN FATİH İLK ÖĞRETİM OKULUNA ŞU REZALETİ BİRLİKTE GÖRÜN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Seher (7 yıl önce)
    Kimseye pek fazla önemi olmayan bu rakamlarla milli eğitimle uğraşılacağına son iki yıldır teog ve Ünüversite ygs ve lys başarılarının rakamlarını Türkiye'de kaçtan kaça geldiğini incelersek Malatya'mızın halini ve milli eğitimin halini hem görmüş olur hemde kıyas yapmış olurduk
    0
    0
    Yanıtla