SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 FETÖ Sanığına Ceza Verildi

0
Güncellendi - 2017-11-25 04:00:57
3 FETÖ Sanığına Ceza Verildi
A- A+ PAYLAŞ

  • Dernek başkanı doktor, 'pişman' avukat ile eski polis çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.

Malatya’da FETÖ/PDY Silahlı terör örgütü davalarında 1’i etkin pişmanlıktan yararlanan avukat olmak üzere 1 doktor ve 1 eski polise 3 yıl 1 ay 15 gün ile 7 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezaları verildi.

-5 kişiden sorumlu polismiş…

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan ve örgütün kriptolu iletişim programı ‘ByLock’ kullanıcısı olduğu belirlenen eski polis memuru Emre S. hakkındaki iddiaları kabul etmedi.

Dosyasında Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen rapora göre "örgüte kişi başı 300 lira himmet veren kişilerin başında geldiği" belirtilen eski polis Emre S. "Rapora göre 5 kişiden sorumlu olup himmet topladığıma ilişkin raporu kabul etmiyorum.” dedi.

Dosyasına giren raporlara göre, Bank Asya’da gizli hesabının bulunduğu ve her ay bin 500 lira giriş-çıkış yaptığı belirlenen sanık Emre S., hakkındaki bu iddiayı da kabul etmedi.

Yargılamayı sonlandıran mahkeme heyeti; sanık Emre S.’ye “Silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası ve  tutukluluk halinin devamına karar verdi.

-Avukata itirafçı indirimi

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan yargılanan Malatya Barosu avukatlarından Arif B.’ye Etkin Pişmanlık Hükmü indirimli ceza. Mahkeme Heyeti, Avukat Arif B.’ye 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi.

-SADER Başkanı da ceza aldı

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile irtibatlı ve iltisaklı olduğu gerekçesiyle kapatılan Malatya Sağlıkçılar Derneği (SADER) eski Başkanı Dr.Necmeddin G. hakkındaki yargılama tamamlandı.

Mahkeme Heyeti, tutuksuz yargılanan sanık Dr. Necmeddin G.’ye “Silahlı terör örgütüne yardım etmek” suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız