SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Günde İş Değişti!..

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Meclisi’nin Eylül ayı 2. toplantısı Pazartesi günü yapıldı ve 3 gün önce Belediye Başkanı Cemal Akın’ın yakın arkadaşı olan meclis üyesi Muharrem Çamurlu (üstteki fotoğrafta sağdaki)’nun oylama sonucu “devre dışı” bırakıldığı İmar Komisyonu’na seçilen AKP’nin Çevre Mühendisi olan üyesi Vahap Ergün (üstteki fotoğrafta soldaki), “işlerinin çokluğu” gerekçesiyle, komisyondan istifa etti ve yerine Muharrem Çamurlu seçildi. Meclis toplantısında ayrıca Belediye bünyesindeki Esenlik Şirketi ortaklar kurulu üyelerinin “huzur hakkı” ücretlerine yapılan zam da MHP’li üye tarafından gündem dışı dile getirildi.

AKIN’IN YAKINI SEÇİLEMEMİŞTİ..
Belediye Meclisi’nin, Akın’ın il dışında olması nedeniyle yerine vekil bıraktığı meclis üyesi Fahrettin Eserdi başkanlığında geçtiğimiz Cuma günü yapılan Eylül ayı ilk toplantısında, aralarında AKP’li Vahap Ergün’ün de bulunduğu bazı üyelerin teklifi üzerine İmar Komisyonu’na daha önce olduğu gibi “açık” oyla değil “gizli oyla” seçim yapılması gündeme getirilmiş, bu teklif oylanarak kabul edilmişti. Üyelerden Muharrem Çamurlu ise oylamanın açık yapılması gerektiğini savunmuştu.

Daha sonra İmar Komisyonu için; AKP’den Ahmet Ergül, Atilla Kantarcı, Nurettin Karaaslan ve Muharrem Çamurlu’nun, MHP’den de Latif Yıldırım’ın isimleri “aday” olarak tahtaya yazılmıştı. Yapılan gizli oylama sonucunda Atilla Kantarcı ve Nurettin Karaaslan 23’er oy, Ahmet Ergül 18 oy, adaylar arasında yeralmayan AKP’li Vahap Ergün 18 oy, MHP’li Latif Yıldırım da 15 oyla İmar Komisyonu’na seçilmiş, Belediye Başkanı Akın’ın yakın arkadaşı olan Muharrem Çamurlu ise 10 oy alarak seçilememişti.

3 GÜNDE İŞLERİ YOĞUNLAŞTI!..
Akın’ın yakını Çamurlu’nun İmar Komisyonu’na seçilemediği Cuma günkü toplantının ardından 2. oturum 10 Eylül Pazartesi günü gerçekleştirildi ve meclisin “demokratik iradesiyle yaptığı yanlışlık (!)” düzeltildi!..

Çevre Mühendisi olan AKP’li üye Vahap Ergün, seçildikten 3 gün sonra “İşlerinin çokluğunu ve bu nedenle komisyona yararlı olamayacağını” öne sürerek, İmar Komisyonu üyeliğinden istifa etti. 27 AKP’li, 8 MHP’li, 1 ANAP’lı, 1 de CHP’li üyesi bulunan Belediye Meclisi, Ergün’ün istifasını oy çokluğuyla kabul ettikten sonra, boşalan üyelik için Muharrem Çamurlu tek aday oldu. Bu kez, “açık oylama” ile İmar Komisyonu’nun tek üyesinin belirlenmesi yoluna gidilirken Çamurlu’nun çoğunlukla seçildiği bildirildi. Bu oylamada AKP’li bazı üyelerin “kabul oyu” vermedikleri gözlendi. İmar Komisyonu’nun 4 üyesinin bir önceki oturumda “gizli”, istifa edenin yerine 5’inci üyenin”açık” oyla seçilmesi de ilginç bulundu.

HUZUR HAKKI KONUSU..
Bu arada, toplantının başlamasından önce MHP’li üye Avukat Taner Özhan’ın, belediye bünyesindeki Esenlik Şirketi’nin ortaklar kurulu üyelerinin “huzur hakkı” ücretlerinin yüzde 100 civarında artmasına karşın, işçilere yüzde 5 zam yapılmış olduğunu bildirdiği ve “İşçiye yüzde 5 zam yaparken, yöneticilere yüksek artış sosyal adalete sığar mı?” şeklinde soru yönelttiği bildirildi. Eserdi ise, konuyu araştırıp kendisine bilgi verileceğini ifade etti.

Esenlik Şirketi’nin ortaklar kurulundaki Belediye Başkanı Akın’ın huzur hakkı ücretinin 600 YTL’den 1.100 YTL’ye, Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın ve Özel İdare Genel Sekreteri Ali Kazgan’ın huzur hakkı ücretinin de 500 YTL’den 1.000 YTL’ye çıkarıldığı öne sürüldü. Bu ücretlerin aylık olduğu bildirildi.

İMAR KONULARI..
Meclisin toplantısında ayrıca ağırlıklı olarak imar konuları da görüşüldü. Beydağı yamacının Kentsel Dönüşüm Alanı olarak ilan edilmesi, meclis yetkisinin encümene verilmesi kararının mahkeme tarafından iptali ve tekrar meclise iadesi kararının kabul edilmesi, Battalgazi yoluna cepheli parsellerin ön cephesinin ticari ve konut alanı olarak ilan edilmesi, Konak (Banazı) beldesinin Malatya sınırları içinde kalan bölümüne imar verilmesi, Çamurlu Köyü sınırlarında YİMPAŞ arkasındaki alanın yurt ve sosyal alan olarak ilan edilmesi, Hüseyinbey Mahallesi’ndeki bazı parsellerin cep otoparkı alanından çıkarılıp konut alanı ilan edilmesine ilişkin Tapu Müdürlüğü’nün itirazı üzerine eski haline dönüştürülmesi, İnönü Mahallesi Tarım Kredi arkasının rekreasyon alanı ilan edilmesi teklifleri komisyondan geldiği şekliyle oy çoğunluğu sağlanarak kabul edildi.

Ayrıca, havaalanı yolu Cihadiye (Özal) köyündaki bir alanın benzin istasyonu alanı olarak ilan edilmesi yolundaki önergesi üzerine konuşan AKP’li üye ve İmar Komisyonu Başkanı Metin Mandal, “Oranın Organize Sanayi Bölgesi olduğu yönünde belediyemize resmiyette başvuru yoktur. Dolayısıyla vatanda, başta toprak komisyonu olmak üzere ilgili tüm kurumlardan da izin almıştı. Bize de izin vermekten başka bir çare kalmadı.” diye konuştu. İmar Komisyonu’nun AKP’li üyesi Ahmet Ergül de, “Bildiğimiz kadarıyla orası Organize Sanayi bölgesi. Bu izni vermeden önce onların görüşlerinin de alınması doğru değil mi?” diye sordu. Oturum başkanı Eserdi ise, “O alan önümüzdeki süreçte Organize Sanayi alanı olacak. Organize sanayi sınırları içerisinde beton santralı, benzin istasyonu olur mu olmaz mı? Düşünün bir gıda imalatı yapan fabrika yanında beton santralı.. Organize Sanayi yetkililerinden bu konuda görüş alalım ve bununla ilgili kararı önümüzdeki toplantıya bırakalım” dedi. Bunun üzerine teklif oylandı ve sonraki toplantıya kaldı.

Meclis ayrıca, Cirikpınar Mahallesi’ndeki parka “Cirikpınar Çocuk Parkı”, Hacıabdi Mahallesi’ndeki iki parka da “Hacıabdi Çocuk Parkı” ve “Zapçıoğlu Parkı” adlarının verilmesi tekliflerini oylayarak kabul etti.

Meclis, sonraki oturumun 5 Ekim günü yapılmasını kararlaştırarak, Eylül ayı toplantılarına son verdi.

HABER: Yaşar KARAASLAN

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız