SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Günlük Kış Geliyor

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:47:09
3 Günlük Kış Geliyor
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye, Çarşamba akşam saatlerinden itibaren Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girecek. Sıcaklıklar 4 ila 10 derece azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye halen sıcak hava dalgasının etkisinde bulunuyor. Yurt genelinde yağış kaydedilmezken, hava sıcaklığı yurdun iç kesimlerinde hissedilir derecede olmak üzere yurdun büyük bölümünde mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor.

Türkiye, bugün kuzeybatı kesimlerinden itibaren yağışlı havanın, yarın akşam saatlerinden itibaren de Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girecek. Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında başlayacak yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların yarın Marmara, Ege, Göller Yöresi, Karadeniz, İç ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde görülmesi bekleniyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Karadeniz'in iç kesiminde kar, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. 

Perşembe günü Kıyı Ege ile Batı Akdeniz kıyıları dışında tüm yurtta etkili olacak yağışın, kıyılar ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 

Soğuk ve yağışlı hava Cuma günü yurdun doğusunda etkili olduktan sonra Cumartesi günü yurdu terk edecek.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, yarın batı bölgelerde, Perşembe günü ise kuzey ve iç kesimlerde hissedilir şekilde, 4 ila 10 derece azalacak.

Ani sıcaklık düşüşü ile yurdun doğu, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiğinden; ulaşımda aksamalar, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda meydana gelebilecek çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız