SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 HES Özelleştiriliyor

A- A+ PAYLAŞ

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), işletim hakkı Elektrik Üretim A.Ş'ye (EÜAŞ) ait olan Erkenek, Derme (üstteki fotoğrafta) ve Kernek (alttaki fotoğrafta iç görünümü) Hidro Elektrik Santrallerinin (HES) işletme hakkını özelleştirme yoluyla grup halinde devredecek.

Türkiye ölçeğinde 52 santralin işletim hakkının ihale edileceği özelleştirme işleminde, Malatya'nınilk elektrik üretim santrali olan ve Sümerbank Fabrikası ile kent merkezine elektrik üreten Yeşilyurt Gündüzbey’deki Derme, Doğanşehir Erkenek ve Kernek'te bulunan santraller ile Adıyaman Besni santralleri 13. grupta ihaleye çıkarıldı.

Şelale Sosyal tesisleri alanında yer alan ve 3 yıl öncesine kadar Malatya Belediyesi Esenlik şirketi tarafından çalıştırılarak elektrik üretimi yapılan Kernek Santrali, dönemin yöneticileri tarafından rantabl bulunmayarak EÜAŞ’ye iade edilmiş ve EÜAŞ’tarafından da 3’üncü kişileri kiralanmıştı.

Konu ile ilgili olarak konuşan Esenlik Genel Müdürü Hacı Uğur Polat, “Söz konusu santral, şirketimiz tarafından çalıştırılıyordu. Karlı olmadığı için EÜAŞ’ye geri verilmiş. Yönetim olarak göreve geldiğimizde konuyu araştırınca özellikle de suyun belirli dönemlerde (yaklaşık 6 ay) akmadığını ve masraflarının çok fazla olduğunu görünce talip olmaktan vazgeçtik. Sanırım işletim hakkını özelleştirecekler. Şelale sosyal tesislerimizin içerisinde yer alan Kernek Santralinin işletim hakkının ihale edilerek üçüncü sahışlara verilmesinin orada bulunan sosyal tesislerimize olumsuz anlamda bir etkisinin olacağını sanmıyorum” dedi.

ÖİB yetkililerinden edinilen bilgiye göre, söz konusu santraller için teminat tutarı 150 bin dolar ile 3 milyon dolar arasında değişiyor. Söz konusu özelleştirme ihalesi için son teklif verme tarihi de 19 Şubat 2010 olacak.

İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız