SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 İlçeye Organik Tarım Önerisi

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:04:11
3 İlçeye Organik Tarım Önerisi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Hekimhan, Darende ve Yazıhan İlçeleri üçgeninde yer alan bölgenin özellikle organik tarım üretimine son derece elverişli olduğu gerekçesi ile buralarda organik tarım yapılması önerisinde bulunuldu.

Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı uzmanlarından Ziraat Mühendisi Şakir Berktaş ile birlikte Hekimhan İlçesi Kurşunlu Beldesi Güçlü Mahallesi Akpınar Mezrası ile Yazıhan İlçesi Epreme Köyü İmolar mezrasını ziyaret etti.

Köy ziyaretlerinde buradaki çiftçilerle bir dizi toplantılar yapan İl Müdürü Ali Selvi, Hekimhan, Darende ve Yazıhan üçgeninde yer alan bölgenin özellikle organik tarım üretimine son derece elverişli olduğunu, bu nedenle bölgenin organik tarım havzası ilan edilmesinin uygun olacağını söyledi.

Selvi, organik üretimde ciddi bir aşama kaydeden üreticiler için organik meyve üreticiler birliği kurulabileceğini kaydetti. Selvi, ayrıca yaklaşık 10 bin dekar mera alanı bulunan bölgede koyun yetiştiriciliği ve arıcılığın geliştirilebileceğini ifade etti.

Bölgedeki üreticiler susuz şartlarda yetiştirilen kayısının, kuru gıda yönünden zengin olduğunu ve Malatya’nın en son olgunlaşan kayısılarının burada bulunduğunu söyleyerek pazarlama sıkıntısı yaşamadıklarını anlattı. Ali Selvi ise bu köylerdeki kayısı üretiminin daha da geliştirilerek yaygınlaştırılması için gerekli desteği vereceklerini söyledi.

Selvi; ceviz, badem ve alıç gibi meyvelerin bu bölgede daha fazla yetiştirilebileceğini ifade edip, bu meyvelerin üretilmesi durumunda çiftçilere gerekli desteklerin sağlanacağına dikkat çekti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız