SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 İli Kapsayan Fuhuş Operasyonu

A- A+ PAYLAŞ

Elazığ, Diyarbakır ve Malatya'da 'Darbe 3' kod adıyla eş zamanlı fuhuş operasyonları düzenlendi. Elazığ'da, 4'ü bayan 10 kişi yakalanıp adli mercilere sevk edildi. Öte yandan Malatya'da bir kadın polise başvurarak, birlikte yaşadığı şahıs tarafından fuhuşa zorlandığı iddiasında bulundu.

DARBE 3 OPERASYONU..
Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri, 8 aylık takip sonucunda 'Darbe -3' kod adlı bir operasyon düzenledi. Elazığ, Diyarbakır ve Malatya'da yapılan operasyonda, "fuhuş yaptırmak amacıyla örgüt kurulduğu, örgüt tarafından yurt dışından fuhuş amacıyla kadın getirildiği, yurt içinden de aynı maksatla kadın temin edildiği ve kadın satıldığı, bu surette insan ticareti yapıldığı, zor durumda bulunan kadınların acziyetinden faydalanılarak fuhuş yaptırıldığı, fuhuş
yaptırmaya aracılık edildiği, fuhuşa yer temin edildiği ve tüm bunlardan haksız çıkar sağlandığı" tespit edildi.

Yapılan tespit sonucu 3 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda Elazığ'da 7 ikamet ve bir otel, Malatya ve Diyarbakır'da da birer ikamette yapılan aramalarda örgütün fuhuş yaptırdığı mağdur kadınlardan oldukları tespit edilen 3 zanlı ile Gürcistan uyruklu T.A.'nın bilgilerine başvuruldu. Fuhuş yapan kadınlardan E.K.'nın Zührevi Hastalıklar Hastanesi'nde yapılan muayenesinde 'bel soğukluğu' hastalığı bulunduğu tespit edildi.

Yapılan araştırmalar doğrultusunda örgüt lideri olduğu iddia edilen L.D., yardımcısı olduğu iddiasıyla M.K. ve 5 kişi, örgütün Diyarbakır bağlantısı olduğu tespit edilen 2 kişi ile örgütün Malatya bağlantısı olduğu tespit edilen B.Y yakalandı. Gözaltına alınan 4'ü bayan 10 kişi adli mercilere sevk edildi.

“FUHUŞA ZORLUYOR” İDDİASI..
Öte yandan, Fırat Mahallesi’nde oturduğu bildirilen 30 yaşındaki F.S. adlı kadın, gece yarısı 00.40 sıralarında annesi P.A. ile birlikte Beydağı Polis Merkezi’ne başvurarak, yaklaşık 8 aydır birlikte yaşadığı 25 yaşındaki M.G. adlı şahsın kendisini fuhuşa zorladığını, karşı çıkması üzerine kendisini dövdüğü iddiasında bulundu. Bu şikayetin ardından polis merkezinden ayrılmakta olan anne kızla, şikayet edilen şahsın teyzesi olan 52 yaşındaki N.K.’nın birbirlerine saldırıp kavga ettikleri, polisin araya girip tarafları ayırdığı bildirildi. “Fuhuşa Teşvik İddiası” suçlamasıyla adliyeye verilen M.G. adlı şahsın serbest bırakıldığı öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız