SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Kardeş Yatılı Okula..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Cevat Paşa Mahallesi'nde bir kayısı bahçesinde naylon ve tahtalardan yapılmış baraka evde yaşayan Ahmet-Leman Taş çiftinin ekonomik nedenlerden dolayı şimdiye kadar okula gönderemediği 13 yaşındaki Ahmet, 11 yaşındaki Saadet ve 9 yaşındaki Fatma Taş'a Milli Eğitim Müdürlüğü sahip çıktı.

Yapılan bir ihbar üzerine Taş ailesinin yanına giden Milli Eğitim Şube Müdürü ve Haydi Kızlar Okula Kampanyası İl Danışmanı Şule Bozkurt ile Milli Eğitim Şube Müdürü ve Haydı Kızlar Okulu Kampanyası İl Koordinatörü Memduh Büyükkaya, çocukları alarak ilk önce nüfus cüzdanlarını çıkardı, ardından Akçadağ Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun 1. sınıfına kaydetti.

Milli Eğitim Şube Müdürü Şule Bozkurt, Taş ailesinin 3 çocuğunu okula kaydettirdiklerini anlatarak, "Çocuklarımıza özel ilgi gösteriliyor. Artık onların yeni bir hayatı var. Tüm masrafları okul tarafından karşılanıyor. Ekonomik durumları iyi olmayan aileye de yardımcı olduk. Çocukların annelerine bir iş bulduk. Şimdi ailenin küçük çocuğunu anaokuluna yazdırmaya çalışıyoruz" dedi.

Çocukları belli aralıklarla okulda ziyaret edeceklerini söyleyen Bozkurt, "Artık onların velileri bizleriz. Onların devletin şefkatli ve sıcak yuvasında hayata atılacak. Bu gibi ailelerin vatandaşlarca bize ihbar edilmesini bekliyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız