SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Kayıbın Feci Akıbeti

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yakınları tarafından polise kayıp olarak bildirilen, ancak yapılan araştırmalarda öldürülüp, toprağa gömüldüğü ortaya çıkan 3 kişinin hayata veda hikayeleri yürek burkuyor.

Malatya'da sadece son 6 ay içinde kayıp olarak aranırken 3 kişinin cinayetlere kurban gittiği ve katillerince toprağa gömüldüğü ortaya çıktı. Asayiş Şubesi'nin kayıp şahıslar ile ilgili olarak soruşturmaları derinleştirmesi, kayıp arana kişilerin aylar öncesinde vahşi cinayetlere kurban gittiğini ortaya çıkardı.

AYGÜN ÖĞRETMENİ TEMİZLİK İŞÇİSİ ÖLDÜRDÜ
Malatya'da özel bir dershanede Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak görev yapan Aygün Kıranşan, 15 Şubat 2010 günü kayboldu. Ailesi ise 16 Şubat 2010 günü polise başvurarak kızlarının kaybolduğunu ve hayatından endişe etiğini bildirdi. Asayiş Şubesi Cinayet Büro ekibi ve Aranan Şahıslar Bürosu ekipleri, kayıp öğretmenin banka hesabından değişik defalarda 920 TL para çekildiğini tespit edince soruşturmayı derinleştirdi. Şahısın güvenlik kamerasındaki görüntülerini tespit eden ekipler araştırmalar sonucunda temizlik işçisi olarak çalışan ve 4 çocuk babası olan temizlik işçisi R.İ. (42) adlı şahısa ulaştı. Şahısın yer göstermesi sonucunda genç öğretmenin cansız bedeni 12 gün sonra Çarmuzu bölgesinde bahçede un çuvalı içerisinde toprağa gömülü vaziyette bulundu.

HURDACI'NİN CESEDİNE 14 AY SONRA ULAŞILDI
Malatya'da hurdacılık yaparak geçimini sağlayan Habip Çakmakçı (39) adlı şahısın eşi 27 Nisan 2009 tarihinde polise başvurarak eşinin kayıp olduğunu bildirdi. Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekipleri, uzun süren araştırma sonucunda Habip Çakmakçı'nın sarkıntılık yaptığı öne sürülen Ö.A. (25) adlı bayan tarafından eve çağrıldığı ve evde kadının imam nikahlı eşi Y.G. (35) tarafından dövülerek öldürüldüğünü ve cesedin de Yaka köyünde toprağa gömüldüğünü tespit etti. Cinayet olayını 14 ay sonra 3 Temmuz 2010 tarihinde ortaya çıkartan cinayet bürosu ekipleri tarafından gözaltına alınan Ö.A. adlı bayan, polise verdiği ifadesinde hurdacıyı olay tarihinde birlikte yaşadığı Y.G.'nin öldürdüğünü itiraf etti.

AİLE İÇİ NAMUS CİNAYETİ 18 AY SONRA ORTAYA ÇIKTI
Malatya merkez Yamaç Mahallesi'nde 2009 yılında, 18 ay önce kaybolduktan sonra izine rastlanmayan, ailesinin de polise kaybolduğu şeklinde ihbarda bulunulan Hanife Durak (40) adlı kadının kaybolmadığı ve korkunç bir cinayete kurban gittiği belirlendi.

Hanife Durak'ın kocasının kardeşleri tarafından namus nedeniyle Yamaç Mahallesi'nde öldürüldüğü ve Hidayet Mahallesi'ndeki evin salonunda gömüldüğü ortaya çıktı.
4 Ağustos 2020 tarihinde ortaya çıkan olaydan 4 gün önce polisin soruşturmayı derinleştiğinden şüphelenen durak ailesi fertleri, kadının cesedini gömüldüğü yerden kemikleri çıkartarak yaktıkları da ortaya çıkmıştı. Olayla ilgili olarak 8 kişi hakkında işlem yapılırken 6 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız