SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Kez Ağır Müebbet İsteniyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:35:22
3 Kez Ağır Müebbet İsteniyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da 2 yıl önce kendisine iftira atıldığı gerekçesiyle 3 kişiyi öldüren ve 2 kişiyi yaralayan katil zanlısının evinin bahçesine kazdığı çukurda 3 gün boyunca jandarmadan saklandığı ortaya çıktı.

Malatya’nın Hekimhan ilçesine bağlı Basak Mahallesi’nde 2013 yılı Kasım ayında meydana gelen olayda Ali K. (45), köyde Tamo Arayıcı isimli kadına cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Bir süre cezaevinde yattıktan sonra tahliye olan Ali K., çıkar çıkmaz intikam planı yaptı. Kendisine iftira atıldığı için korkunç planını devreye sokan zanlı, alkol aldıktan sonra gece yarısı av tüfeğini alarak kendisine iftira attığını öne sürdüğü kişilerin evlerine baskına gitti. Art arda 6 eve giden zanlı, pencere ya da kapıya çıkan Tamo Arayıcı (37), Fadime Çalışkan (52) ve Murat Sarıkaya’yı (35) öldürdü. Yaşanan baskınlarda 2 kişi de yaralanırken, zanlı daha sonra kayıplara karışmıştı.

Cinayetleri işledikten 9 gün sonra saklandığı babasının evinin çatısında jandarma ile girdiği çatışmada yaralı olarak ele geçirilmişti. Tedavisinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen Ali K.’nın Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılanması başladı. Katil zanlısı hakkında hazırlanan iddianame mahkemeye sunulurken, 3 kişiyi öldüren ve toplam 7 kişiyi öldürmeye teşebbüs eden zanlı hakkında savcı 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Sanığın cinayetleri işledikten sonra önceden evinin bahçesine kazdığı çukura girerek üzerine çalı ve ot örterek burada 3 gün boyunca saklandığının belirtildiği iddianamede daha sonra babasının evinin çatısında saklanmaya devam ettiği ifade edildi. Olaydan 9 gün sonra jandarmanın çatıda arama yapacağı sırada ateş açarak görevlileri vurmaya çalışan zanlının çıkan çatışmada ayağından yaralanarak ele geçirildiği belirtilen iddianamede sanığın cinayetlerde Murat Sarıkaya ve Fadime Çalışkan’ı yakın mesafeden Tamo Arayıcı’yı ise uzağa yakın mesafeden ateş açarak öldürdüğü tespit edildi.

Tasarlayarak birden çok kişiyi öldürme eylemi gerçekleştirdiğinin belirtildiği iddianamede sanık hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Sanık hakkında ayrıca 7 kişiyi ve 3 jandarma görevlisini de öldürmeye teşebbüs suçundan hapis cezası talep edildi.

Mahkeme davada eksik olan dosyaların tamamlanması adına duruşmayı ileri bir tarihe ertedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız