SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Kişinin Öldürüldüğü Olayın Tutuklusuna Beraat Talebi

0
Güncellendi - 2017-10-20 02:50:20
3 Kişinin Öldürüldüğü Olayın Tutuklusuna Beraat Talebi
A- A+ PAYLAŞ

  • Turfanda Sokak'ta Haziran ayında meydana gelen ve 3 kişinin öldürüldüğü olayla ilgili iddianame mahkemece kabul edildi

24 Haziran 2017 tarihinde Akpınar Mahallesi Turfanda Sokak’taki bir berber dükkanında 3 kişinin öldüğü olayla ilgili iddianamede, olayda 2 ağabeyini kaybeden, kendisi yaralı olarak kurtulan, işyerine ateş açarak kendisini ve 2 ağabeyini vuran şahsı öldürmekle suçlanan şüpheli için meşru savunma kapsamında beraat edilmesi talep edildi.

Olay, Ramazan Bayramı arefesinde, 24 Haziran Cumartesi gecesi saat 23.30 sularında, Akpınar Mahallesi’nde Turfanda Sokak girişindeki Şükrü Tura'ya ait berber dükkanı önünde ve içinde meydana gelmişti. İddiaya göre; Adnan Biçer (30) adlı şahıs, pompalı tüfek ile berber dükkanının önce camlarından, sonra da kapıdan içerdeki dükkan sahibi ve kardeşlerine ateş açmış, dükkanın içinden de tabanca ile Biçer’e ateş açılmıştı. Olayda işyerine baskın yapan Adnan Biçer ile birlikte Ramazan ve Şükrü Tura kardeşler hayatını kaybetmiş, yaralanan Mehmet Tura (32) ise tedavisinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Olayda, Biçer'in asıl hedefinin Mehmet Tura olduğu belirtilmişti.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı cinayete ilişkin soruşturmasını tamamlayarak, iddianameyi Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sundu. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamenin ardından duruşma için gün verildiği bildirildi. Şüpheli Mehmet Tura, olayda ölen Adnan Biçer’e tabanca ile ateş açarak ölümüne sebebiyet vermekle suçlanıyor.

İddianamede, şüpheli Mehmet Tura ile Adnan Biçer arasında, Tura'nın Biçer'in eşiyle arkadaşlığından kaynaklanan bir husumet bulunduğu belirtildikten sonra, “...Olayda ölen Adnan Biçer’in av tüfeği ile berber dükkanının önüne giderek, burada içerisinde 3 Tura kardeşler ile 3 müşterinin bulunduğu dükkana dışarıdan camına ateş ettiği, önce o esnada müşterisini traş etmekte olan Şükrü Tura’yı sırtından yaraladığı, ardından berber dükkanının içerisine girerek, o esnada dükkanın arka bölmesinde bulunurken silah sesi üzerine çıkmakta olan Ramazan Tura’ya ateş açarak vücudundan ve kalça kısmından yaraladığı, şüpheli Mehmet Tura’nın ise tabanca ile 3-4 el ateş açarak Adnan Biçer’i göğsünden yaraladığı, Mehmet Tura’nın daha sonra kendisine doğru gelmekte olan Adnan Biçer’in elinde pompalı tüfeği almak isterken boğuşma yaşadıkları, boğuşma sırasında Adnan Biçer’in cebinden çıkardığı bıçak ile Mehmet Tura’yı boynundan yaraladığı ve daha sonra Adnan Biçer’in boğuşma esnasında yere düştüğü ve olay yerinde öldüğü...” bilgisi verildi.

Halen cinayetten tutuklu olan şüpheli Mehmet Tura'nın ise olayla ilgili olarak, "Kendisinin olay esnasında berber dükkanının arka bölümünde bulunduğunu, abisi Ramazan Tura’nın ise yanında olduğunu ve çay demlemeye çalıştığını, dışarıdan dükkana doğru ateş edildiğini, diğer abisi olan Şükrü’nün sırtından yaralanarak yere düştüğünü, yanındaki abisi Ramazan’ın işyerine giren ve tüfekle ateş etmeye devam eden Adnan Biçer’e doğru hamle yaptığını, o sırada abisi Ramazan’ın da vurularak yere düştüğünü, kendisinin de arka bölümde abisinin bulundurmuş olduğu raftaki tabancayı alarak Adnan Biçer’e ateş etmeye başladığını, kaç el ateş ettiğini hatırlamadığını, o esnada Adnan Biçer’inde abisinin üzerinden atlayarak kendisine doğru gelmeye başladığını ve elinde bulunan tüfeği tuttuğunu, aralarında boğuşma yaşandığını, Adnan Biçer’in cebinden bıçak çıkartarak kendisini boynundan yaraladığını, ayakta boğuşurken Adnan Biçer’in birden yere düştüğünü…” ifadesinde öne sürdüğü kaydedildi.

İddianamede Adnan Biçer’in kullanmış olduğu av tüfeğinden atılmış olan 6 adet boş tartuşun bulunduğu, şüpheli Mehmet Tura’nın kullanmış olduğu tabancadan çıktığı tespit edilen 4 adet kovanın bulunduğu da kaydedildi.

İddianamede, şüpheli Mehmet Tura’nın meşru savunma kapsamında hareket ettiğinin anlaşıldığı belirtilip bu nedenle ceza verilmesine yer olmadığına karar verilmesi talep edilerek beraatı, mahkemenin aynı kanaate ulaşmaması halinde ise kasten adam öldürme suçundan ceza verilmesi talep edildi.

Bu arada, Biçer ailesinin avukatı Erdal Ayhan'ın, önümüzdeki günlerde yapılacak olan duruşma nedeniyle yüksek güvenlik talebinde bulunduğu öğrenildi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

ARŞİV FOTOĞRAFLAR: Olayın meydana geldiği işyeri ve çevresinde yaşananlar ile öldürülen 2 kardeş..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Mehmet (6 yıl önce)
    Bu adalet mi? Adamın karısıyla adın çıksın sonra adamı öldür sonra da meşru müdafaadan serbest bırakıl. Böyle adalet olmaz. İçerde kalsın ömür boyu.
    0
    0
    Yanıtla