SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Kişiye Hayat Verdi

A- A+ PAYLAŞ

Antalya'da beyin kanamasından hayatını kaybeden 7 yaşındaki minik Enver Arcan, karaciğer ve böbrekleri ile 3 kişiye hayat verdi.

Altınova Mahallesi'ndeki evlerinde beyin kanaması geçiren minik Enver Arcan'ın, 3 günlük yaşam mücadelesinin ardından 20 Kasım'da beyin ölümü gerçekleşti. Anne Kadriye Arcan ve baba Murat Arcan, 7 yaşındaki Enver'in organlarını bağışlama kararı aldı. Minik Enver'in karaciğeri Malatya'daki 4 yaşındaki Havva Keskin'e, böbrekleri ise Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Banu Çevik (12) ve inşaat işçisi Bahattin Tekin'e (32) nakledildi.

Minik Enver'in böbreği ile hayata yeniden merhaba diyen Banu Çevik'in babası Şevki Çevik, "Kızım 10 yıldır böbrek hastası. Bayramda yapılan nakille ikinci bir sevinç yaşadık. İnşallah sağlığına kavuşacak. Organı verenin 7 yaşındaki çocuk olduğunu öğrendik. Çok teşekkür ediyorum. O aile çocuğunu kaybetti ama üç kişiye can verdi" dedi.

Minik Enver'in diğer böbreğini alan Bahattin Tekin de diyalizle geçirdiği günleri hatırlamak bile istemediğini söyledi. Tekin, "Organ bağışında bulunanlara sabırlar diliyorum. Hayat kurtarmak güzel bir şey. 20 yıldır böbrek hastasıyım" ifadesini kullandı.

Tek oğlunu kaybeden Enver'in babası çiftçi Murat Arcan ise "Organ bağışı büyük sevap dediler. Eşimle konuşup tamam dedik. Çürümektense hayat kurtardık. Malatya'dan beni aradılar dua ediyorlar. Hepsi iyilermiş. Allah şifalarını versin. Bayramda seyranda elimi öpseler sevap olmaz mı? Herkes çocuğun yaşamasını ister. Çocuklar yaşasın. Organ nakli için herkesi duyarlı olmasını istiyorum" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız