SON DAKİKA
SON DEPREMLER

3 Kişiye Hayat Verecek

A- A+ PAYLAŞ

DENİZLİ-Denizli'de kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 67 yaşındaki Memduha Yiğit'in organları üç kişiye hayat verdi.

Denizli'de bir süre önce solunum sıkıntısı şikayetiyle Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahi Polikliniği'ne başvuran ve ameliyata alınan Memduha Yiğit, tedavisi sürdüğü sırada kalp krizi geçirerek beyin ölümü gerçekleşti. Denizli Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Ayşe Direk'in Memduha Yiğit'in ailesine organ bağışı hakkında bilgi vermesinin ardından yaşlı kadının kardeşi ve oğlu organların bağışlanmasına karar verdi.

Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin organ nakil merkezlerinden gelen iki ayrı ekip, dün gece Memduha Yiğit'in iki böbreği ve bir karaciğerini aldı.
Yiğit'in iki böbreğinin Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yatan iki hastaya, karaciğerinin ise Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bekleyen bir hastaya nakledilmek üzere götürüldü.

Memduha Yiğit'in oğlu Ali Yiğit, annesini kaybettiklerini, ancak bağışladıkları organlarıyla üç kişinin yeniden hayata döneceğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız